Revalidatie na COVID-19.

Fysiotherapie bij ex-COVID

Oververmoeid, benauwdheid, verlies van spierkracht, lusteloosheid, concentratieproblemen en psychosomatische klachten. Dit is een rijtje veelvoorkomende klachten waar duizenden ex-coronapatiënten nog mee te maken hebben.

Buiten de vaccinatie bestaat er helaas geen medicijn of pilletje die deze klachten verhelpt. Dat het veel tijd kost dat is bekend, maar wat je moet doen en bij wie je kunt zijn is nog niet bij iedereen bekend. Veel mensen vinden zelf hun weg terug, echter veel mensen (momenteel naar schatting tussen de 60.000 en 75.000) hebben hun weg gevonden naar de fysiotherapie. Vooral de laatste 5 maanden is er verdubbeling geweest van het aantal ex-coronapatiënten in de fysiotherapie ten opzichte van eind 2020.

Veelzijdige aanpak

Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op fysiotherapie en oefenherapie, met name omdat hier een veelzijdige aanpak mogelijk is. Op fysiek maar ook vooral op mentaal gebied kan er veel gedaan worden. Zo wordt in 1e instantie een plan opgesteld om weer vitaal en fit te worden door middel van oefenprogramma’s. Daarnaast kunnen lichamelijke klachten worden behandeld en mentale problemen begeleid worden met een psychosomatische aanpak. Dit laatste kan een stuk coaching zijn maar ook ontspanning, mindfulness of Yoga. Uit de eerste resultaten blijkt hoe vroeger je begint des te beter is het resultaat!

Momenteel worden er bij Zandstra & Van der Meer verscheidene ex-coronapatiënten begeleid. Naast oefenen in kleine groepjes is er ook ruimte voor individuele momenten. Het team van Zandstra & Van der Meer is divers en daarom kan het alle aspecten begeleiden. De behandeld fysiotherapeut is je gids en begeleid je door jouw proces. In overleg kan hij of zij een andere collega inschakelen om een specifiek gedeelte op zich te nemen. Alles naar behoefte en gericht op jouw specifieke doelen.

Vergoeding

Wat nog veel mensen niet weten is dat er door de overheid een vergoeding voor fysiotherapie/oefentherapie is van 50 behandelingen. Deze 50 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je COVID-19 gehad en heb je na meerdere weken nog steeds restklachten zoals bovenstaand? Bespreek dat dan met je huisarts. De huisarts kan bepalen of een stuk nazorg nodig is.

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer