Yin Yoga .

Wat is Yin Yoga, wat heb je er aan en waarom is dit zo geschikt voor jong en oud?

Yin Yoga is mateloos populair geworden in de afgelopen jaren. En dat is niet zonder reden. Deze vorm van Yoga is namelijk door jong en oud te beoefenen. Zelfs als je blessures hebt of weer in vorm wilt komen is dit zeer geschikt. Yin Yoga is namelijk een langzame vorm van yoga. Je richt hierbij op het versterken en versoepelen van je bindweefsel en gewrichten.

Yin Yoga les is in 1980 ontstaan en gebaseerd op oude Japanse geschriften over acupunctuur en energiebanen. Bij de meeste sporten zul je merken dat je vooral spieren en gewrichten aan- en ontspant. Bij Yin Yoga is het juist de bedoeling zoveel mogelijk spieren los te laten.

Zit je veel? Yin Yoga is perfect voor jou…

Zeker wanneer je een zittend beroep hebt is deze vorm van Yoga les een verademing voor je lijf. Als je veel zit zijn je spieren in je bekken en rug constant belast. Ze moeten dus hard werken om jou rechtop te houden. Daardoor worden je spieren korter. Bij Yin Yoga ontdek je juist hoe je deze spieren los laat. Hierdoor komen je spieren tot ontspanning en dat ga je voelen.

Zelfs de meest sceptische beginners waren na een paar lessen overtuigd van de voordelen. Je lichaam voelt helemaal ontspannen na een yin yoga les. Zeker als je merkt dat je spieren stijf zijn is het een kleine moeite om thuis of op het werk even een aantal Yoga oefeningen te doen. Je zult al snel verlichting merken.

Fit worden zonder te zweten

Het fijne van dit alles is dat je niet hoeft te zweten, te rennen, te springen of andere toeren uit te halen. In onze yoga zaal lig je ontspannen op een matje en volg je de aanwijzingen van de Yoga leraar. Vervolgens ga je met verschillende oefeningen je spieren lekker los maken. Door de poses langere tijd vast te houden heb je de tijd om je lichaam te voelen. Wat wil het je vertellen? Waar voel je de pijn? Je gaat de spierspanning in de diepste lagen ervaren én leren los te laten.

Door te spieren te ontspannen komt er druk op de hardere stugge weefsels in het lichaam. Met deze oefeningen verbeter je de doorbloeding. Daardoor verbeterd de conditie van di delen en neemt de kracht en mobiliteit van de gewrichten toe waardoor de spieren ook beter kunnen werken.

Is Yoga geschikt voor mij?

Yin Yoga is geschikt voor jong en oud. Zeker als je wat ouder wordt en je bindweefsel stijver wordt is dit een fijne manier om dat te veranderen zonder je lichaam verder te belasten. Bij Yin Yoga houdt je de poses langer vast en ga je echt voelen wat je voelt. Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet. Als je het doet dan merk je direct wat we hiermee bedoelen.

Yin Yoga verhoogt de Yin (energie) in je lijf en laat je voelen waar je lichaam vastloopt. Door de rustige poses maak je dit langzaam weer losser. De energie gaat weer stromen en blokkades verdwijnen langzaam maar zeker.

Zoals gezegd, Yin Yoga is geen erg actieve sport. Je doet alle oefeningen zittend of liggend. Juist door niets te doen en de pose vast te houden gebeurt er wat in je lichaam. Daarom is het voor vrijwel iedereen geschikt.

Laat stress en spanning verdwijnen als sneeuw voor de zon

Stress en spanning verdwijnen doordat de les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Wanneer je gestrest bent ga je dat al snel merken in je spieren. Die nemen de spanning over. Tijdens de oefeningen leer je die spanning los te laten. Je zult ook merken dat je soms erg moe of slaperig wordt na een les. Dit komt omdat je lichaam eindelijk weer tot rust komt.Dat helpt je ook weer om lekkerder te slapen.

Gun jezelf die ontspanning, maak contact met je lichaam, voel je beter en vooral relaxter.

We hebben bij Zandstra en van der Meer een hele range aan Yoga lessen opgezet. Van privé yin yoga, examen yoga, fiets yoga en nog veel meer. Waarom? Omdat het zo verschrikkelijk goed werkt. Wij zijn overtuigd, nu jij nog…

Welke Yoga Kies Jij?

Onze Yogadocenten

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer