Fysiotherapie.

Wat is fysiotherapie bij ons?

Ieder mens is anders en dat geldt ook voor het lichaam. Ieder lijf is anders, reageert anders en beweegt anders. Daar zijn we ons van bewust en nemen we als vertrekpunt als je bij ons langs komt. Onze fysiotherapeuten zijn er om je uiteindelijk weer zelfstandig en met vertrouwen te laten bewegen.

Problemen in kaart brengen

Jouw hulpvraag is altijd het vertrekpunt van de therapie. Door uitgebreid na te vragen over de aard en het ontstaan van de klacht of blessure, wordt er daarna gekeken naar de houding of worden er verschillende lichamelijke testen uitgevoerd. Door het verzamelen van gegevens en informatie ontstaat er een uitgangspunt voor een behandelplan.

Indien nodig kan er ook een echo gemaakt worden om extra duidelijkheid te krijgen over een bepaalde klacht. Dit kan helpen bij de behandeling en geeft je duidelijkheid over waar het probleem zit en hoelang de behandeling daarvan duurt. Dit gaat niet van je eigen risico af zoals in het ziekenhuis wel het geval is.

Wanneer je belt voor een afspraak zal de receptie je vragen naar de klacht, zodat je wordt ingepland bij de fysiotherapeut die gespecialiseerd is in jouw lichamelijke klacht.

De fysiotherapeut biedt hulp bij:

  • Een (sport)blessure (bijvoorbeeld een enkelbreuk, overbelaste knie, gekneusde rib)
  • Rug-, nek- of schouderklachten
  • Artrose
  • Reuma
  • Hernia
  • Onderbelasting en overbelasting

Wat kost Fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt doorgaans vergoed uit de aanvullende verzekering, die je wellicht hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Vergoedingen uit de aanvullende verzekering gaan NIET ten koste van de eigen risico. Er zijn enkele chronische aandoeningen die vanuit de basisverzekering worden vergoed. Ook wordt Fysiotherapie na een operatie meestal wél vergoed uit de basisverzekering.

Heb je een blessure of andere oorzaak waardoor je fysiotherapie nodig hebt dan kun je het beste contact opnemen met onze praktijkondersteuners. Zij kunnen je exact vertellen wat er vergoed wordt in jouw situatie.

Of maak hieronder direct een afspraak om van je blessure af te komen.

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer