Medical taping.

Wat is medical taping?

Medical taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om de spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spier zonder daarbij de beweging te beperken.

Medical taping  wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van van ontstekingen of vochtophoping, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting.

Ook neuro-reflectoire beïnvloedingen (het verminderen van uitstralingsklachten) zoals hoofdpijn.

De achtergrondgedachten van medical taping is dat spieren niet alleen nodig zijn voor bewegen maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaams- temperatuur.

De tape die we gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid, de tape is een soort tweede huid. Deze tape kan nat worden zonder zijn functie te verliezen. Het heeft een anti allergische lijnlaag. De tape kan daardoor enkele dagen blijven zitten.

Medical taping bij hooikoorts

Medical taping kan hulp bieden bij hooikoorts klachten.

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren.

Het uitgangspunt van de tape is dat via de huidprikkeling invloed kan worden uitgeoefend op het zenuwstelsel en immuunsysteem. De tape die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het  zenuwstelsel in het lichaam prikkelen.

Zowel bij de landelijke inventarisatie uit 2016 en 2017 gaven 84 % van de hooikoorts-patiënten aan dat de klachten afnemen na het toepassen van de hooikoortstape.

Maak meteen een afspraak of stel je vraag:

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer