Dry needling.

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een behandelmethode die door fysiotherapeut Amanda van der Veen uitgevoerd wordt. Ze maakt gebruik van een dun naaldje dat door de huidlaag in de spier(knoop) wordt geprikt om het myofasciale triggerpoint (spierknoop, kleine verkrampingen die niet alleen in de spier worden ervaren maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen) te stimuleren.

Voor wie is het?

Voor mensen met de volgende klachten en beperkingen:

  • Hoofdpijnklachten,
  • Duizeligheid
  • Een bewegingsbeperking
  • Stijfheid
  • Prikkelingen en doofheid
  • Pijn in nek/schouder/bovenarm/onderarm/rug/bekken/heup/bovenbeen/onderbeen/voet.

Kortom: in heel veel gevallen is myofasciale pijn (myogeen = spierweefsel en fascia = bindweefsel) een factor binnen de klacht die de aandacht verdient!

Wat doet deze vorm van therapie?

Het is een techniek voor het behandelen van de disfunctie in skeletspieren en fascia (bindweefsel), voor het verminderen van aanhoudende zenuwprikkels en het reduceert of herstelt, verslechterde lichaamsstructuur- en functie. Dit leidt tot verbeterde activiteit en participatie.

Wat kost Dry Needling?

Dry Needling valt onder de fysiotherapie vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering. Indien je geen aanvullende verzekering hebt dan zal de behandeling op hetzelfde bedrag van een fysiotherapie behandeling neerkomen.

Maak hieronder direct een afspraak of stel je vraag:

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer