fbpx

Sneller van klachten af

Dankzij echografie kan jouw fysiotherapeut met grotere zekerheid een juist behandelplan instellen en ben je sneller van jouw klachten af.

Doorverwijzen arts of specialist

In jouw fysiotherapeut dat wenselijk of noodzakelijk acht, kan hij naar aanleiding van de echo gericht doorverwijzen naar jouw arts of specialist.

Dynamisch

Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de “pijnlijke” beweging.

Heb jij één van deze klachten?

• Pijn na inspanning in spier of pees
• Pijn bij bewegen
• Bewegingsbeperking
• Last van spieren na een verrekking
• Plotselinge pijnscheut tijdens sporten
• Pijn onder de voet, vooral bij opstaan
• Tinteling en pijn in hand of voet

Met echografie bekijkt jouw fysiotherapeut de belangrijkste structuren in jouw lichaam en constateert of er afwijkingen zijn.

Dankzij echografie kan de fysiotherapeut ook beter inschatten wat de beste behandeling voor jou kan zijn.

Wat is echografie?

Veel mensen kennen echografie van de zwangerschapsecho.
Echografie kan ook heel goed gebruikt worden om structuren in beeld te brengen die met bewegen te maken hebben, zoals spieren en pezen, een slijmbeurs of een gewrichtsbandje.

Geluidsgolven worden door middel van een apparaatje (‘transducer’) in het lichaam gestuurd. Het echografie-apparaat zet de geluidsgolven om in beelden die je op het scherm ziet. Zo ziet de fysiotherapeut of weefsels verdikt zijn, of er scheurtjes in zitten, een verkalking of vocht in het weefsel zit. Echografie is niet schadelijk en niet pijnlijk. Behalve de aanraking en de gel voel je niets.

Het Onderzoek

Er wordt eerst gel op de huid aangebracht, dat is nodig voor een goede geleiding van de geluidsgolven. Daarna wordt de transducer over de huid bewogen en wordt het echobeeld zichtbaar op het beeldscherm.

Om het hele gebied goed te kunnen onder- zoeken wordt de transducer vaak in verschillende posities gezet. Ook kan het zijn dat de therapeut je vraagt om bepaalde bewegingen te maken tijdens het onderzoek.

Meestal kun je als patiënt op het beeldscherm meekijken tijdens het onderzoek.
Na het onderzoek kan er eventueel in samenspraak met de huisarts de beste keuze gemaakt worden voor een optimale behandeling.

Echografie

“Echografie helpt bij het stellen van
de juiste diagnose voor jouw klachten!”

Voordelen Echografie

• Het onderzoek is ongevaarlijk en pijnloos.
• Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging.
• Je hoeft niet naar het ziekenhuis voor een echo. Jouw fysiotherapeut heeft dit moderne onderzoek in de praktijk.
• Dankzij echografie kan jouw fysiotherapeut met grotere zekerheid een juist behandelplan instellen en ben je sneller van jouw klachten af.
• Het echografisch onderzoek kan na enkele weken worden herhaald, om het herstel te volgen.
• Indien jouw fysiotherapeut dat wenselijk of noodzakelijk acht, kan hij naar aanleiding van de echo heel gericht doorverwijzen naar jouw arts of specialist.

Contact

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00
Adres: Sjaardemastraat 19, 8801 KW Franeker
Tel : 0517 384 508
Email : info@zandstraenvandermeer.nl

TRAINING
Alle trainingen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten. Dit betekent dat zowel mensen met lichamelijke klachten als fitte sporters bij Zandstra & van der Meer voor een goed, kundig en veilig beweegprogramma en -advies terecht kunnen.