Flexchair ruitertraining.

Wat is flexchair ruitertraining bij ons?

Bij deze training wordt gebruikt gemaakt van de Flexchair. Dit is een kruk die op twee niveaus drie dimensionaal kan bewegen. De Flexchair is aangesloten op een sensor die via een computer laat zien hoe je beweegt.  Zowel bewuste als je onbewuste bewegingen en hoe de drukverdeling is vanuit je bekken richting het zadel.

Voordat we beginnen met de flexchair doen we een houdingscheck. Deze stap is nodig, omdat we zo kunnen vaststellen of je een niet-bevorderlijke houding aanneemt. Dit kan je belemmeren tijdens het paardrijden. Als dit het geval is dan gaan we hier eerst samen mee aan de slag.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je weer lekker en beter op je paard gaat zitten tijdens het rijden. Dit kun je bereiken door te werken aan je houding en het versoepelen van je rug. Doorgaans doen ruiters 6 sessies bij ons voor een optimale positie. Voor een nog betere houding en versteviging van je controle is Ruiterfitness ook een training die we aanraden om te volgen.

Wat levert deze Flexchair training jou op?

Wanneer er met regelmaat op de Flexchair wordt geoefend, verbetert je lichaamsbewustzijn. Het optimaliseert de houding en de souplesse van de ruiter.

Het is belangrijk dat je als ruiter tijdens de Flexchair training instructies krijgt van een gespecialiseerde Flexchair ruitertrainer/therapeut. Die is er namelijk in gespecialiseerd om bewegingen te analyseren en mogelijke probleemgebieden in je bewegingsapparaat vast te stellen en te corrigeren.

Flexchair ruitertraining is overigens niet alleen goed voor de ruiter maar ook voor het paard. Als paardenliefhebber komen we veel paarden tegen die problemen hebben doordat ze ‘verkeerd’ zijn bereden. De Flexchair maakt je bewust van je houding. Zo ontlast je én je eigen rug én de rug van je paard.

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer