Fit na de bevalling.

Fit4MAMA, wat is het?

Het kan goed zijn dat je vóór, tijdens of nu na de zwangerschap je afvraagt: hoe werk ik weer stapje voor stapje aan mijn conditie en het versterken van mijn spieren? Een zwangerschapsperiode is geweldig, maar het neemt ook energie. Dan kom je niet altijd toe aan sport.

We hebben een uniek sportprogramma voor je gemaakt waarbij je de spieren weer sterker maakt en je langzaam aan je conditie kan werken. Deelname aan dit programma mag in principe 6 weken na de bevalling (en 8 weken na een keizersnede).

Het programma duurt in totaal 12 weken en als je begint dan bespreken we eerst samen je trainingsdoel. Ook kijken we of we op bijzonderheden of klachten moeten letten, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Met een kort intakegesprek (telefonisch of op de praktijk, als je dat liever hebt), brengen we dit in kaart. Vervolgens kunnen we je volledig ondersteunen in je wensen en gaan we aan de slag.

Het Fit4MAMA programma

Je volgt een programma van 12 lessen waarbij je één keer per week komt op maandagavond van 19:00-20:00. Fit4Mama bestaat uit het verbeteren van je conditie en het versterken van je spieren:

  • cardiotraining, circuittraining (verbetert de conditie)
  • spierversterkende oefeningen, balansoefeningen (herstellen van je bekkenbodem- en rug)

Tijdens de houdingsinstructies geven we je tips en tops. Mocht je behoefte hebben aan een (hard)loopschema – naast ‘Fit4Mama’, dan kunnen we je hierin ook adviseren. Als je een keer niet kunt komen, kunnen we in overleg een inhaalmoment plannen of doe je een week later weer mee.

Wat kost het Fit4MAMA?

Het lessenpakket van 12x kost €120,-. Je ontvangt een nota thuis na het starten van het programma.

(let op: deze lessen worden niet vergoed door de verzekering!)

Wat zeiden anderen over Fit4MAMA?

‘Een fijne zwangerschapscursus gevolgd onder leiding van Hester Viëtor. Een leuke combinatie van serieus aan de slag tot ook wel lekker lachen met zijn allen. Ons groepje dames was erg gezellig, ik heb er zelfs een leuke vriendin aan over gehouden. We hebben elk een zoontje van 1 jaar en 7 maanden en delen nog altijd veel mooie momenten. 9 mei ga ik voor de zwangerschapscursus i.v.m. mijn tweede zwangerschap. Ik kijk er weer naar uit!’

‘Een fijne praktische zwangerschapscursus! Je leert wat er met je lichaam tijdens de zwangerschap en bevalling gebeurd en wat je kunt verwachten. De bewegings,- houdings- en ontspanningstips waren welkom! Ik heb er tijdens mijn bevalling veel aan gehad.En de cursus was nog supergezellig ook. Een aanrader!’

‘Ik twijfelde of ik aan de cursus mee zou doen, ik was al twee keer bevallen. Maar om wat meer naar de bevalling toe te werken en om het besef te krijgen dat er een derde kindje aankwam, heb ik toch meegedaan. En gelukkig! Door de voorbereiding bij Hester kon ik rustig blijven tijdens mijn zeer snelle bevalling (1 uur), en zo kon mijn dochter ondanks een verkeerde ligging, toch op de natuurlijke manier ter wereld komen.’

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer