Zwangerschapscursus.

Wat doen we bij de Búk & Poppe zwangerschapscursus?

De Búk & Poppe cursus wordt gegeven door Bekkenoefentherapeut Hester in de oefenzaal van onze praktijk.

In de 4 lessen krijg je informatie over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd, maar vooral gaan we praktisch aan de slag met:

  • de houding tijdens de zwangerschap
  • oefeningen ter voorkoming van rug- en bekkenklachten
  • bekkenbodem-oefeningen voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling
  • ademhalings- en ontspanningsoefeningen gericht op de bevalling
  • verschillende bevalhoudingen.

Na de les drinken we een kopje thee en kan er nog even rustig worden nagepraat en ervaringen worden uitgewisseld.

Nieuw binnen het concept Búk & Poppe is de introductieles Búk & Yoga.

Fred, onze yogadocent, geeft een gastles YinYoga waarbij de oefeningen gericht zijn op het ruimte geven in het bekken en de onderrug middels de principes van Yin Yoga.

Na de introductieles is het mogelijk om je in te schrijven voor de 5 vervolglessen van Búk & Yoga die ná de curus Búk & Poppe starten.

De Bekkentherapeut heeft de cursus ontwikkeld samen met de verloskundigen van verloskundepraktijk ‘de Tantes’ en de GGD. In combinatie met de voorlichtingsavond ‘ Bevalling en kraamtijd’ en de Borstvoedingscursus, is er in Franeker dus een compleet aanbod als het gaat om zorg rondom de bevalling en kraamtijd!

De eerstvolgende cursus Búk & Poppe:

  • maandag 2, 9, 16 en 23 maart van 17.30-18.30 uur;
  • maandag 11, 18, 25 mei en maandag 8 juni 17.30-18.30 uur;

(bij voldoende aanmeldingen start er op 15 juni nog een nieuw groep)

  • maandag 7, 14, 21 en 28 september van 17.30-18.30 uur;
  • maandag  2, 9, 16 en 23 november van 17.30-18.30 uur.

De gastlessen Búk & Yoga zullen in overleg plaatsvinden.

Wat bieden we nog meer aan zwangere vrouwen?

Naast de praktische cursus Búk & Poppe kan de voorlichtingsbijeenkomst ‘Bevalling en kraamtijd’ en de borstvoedingscursus gevolgd worden (locatie ‘de Hertog’).

Wat kost Búk & Poppe?

De kosten voor deze cursus zijn €65,- en worden in de meeste aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars gedeeltelijk of volledig vergoed.

Wat zeiden anderen over deze zwangerschapscursus?

Ella

‘Ik heb de cusrsus Búk&Poppe gevolgd omdat ik mij graag wilde voorbereiden op de bevalling en de weg daar naar toe.

Ik ben blanco aan deze cursus begonnen. Je kunt op het internet zoveel lezen, maar ik was opzoek naar een persoon die mij de juiste dingen kon leren en vertellen. En dat is gelukt! Hester heeft goed uit kunnen leggen wat er allemaal met je lichaam gebeurt en wat er gaat gebeuren tijdens de bevalling. Ook heb ik mijn denkbeeldige rugzak kunnen vullen met tips  die ik tijdens de bevalling goed heb kunnen gebruiken. Vooral de ademhalingsoefeningen heb ik goed kunnen gebruiken bij het opvangen van de weeën.

Hester heeft een fijne manier van werken. Ze is erg toegankelijk en er is tijdens de cursus genoeg ruimte voor je eigen vragen. Als je mij zou vragen of ik deze cursus aan zou raden, is mijn antwoord zonder twijfel “Ja!” .‘

Rigtje

‘Een fijne praktische zwangerschapscursus! Je leert wat er met je lichaam tijdens de zwangerschap en bevalling gebeurd en wat je kunt verwachten. De bewegings,- houdings- en ontspanningstips waren welkom! Ik heb er tijdens mijn bevalling veel aan gehad.En de cursus was nog supergezellig ook. Een aanrader!’

Jolanda

‘Ik twijfelde of ik aan de cursus mee zou doen, ik was al twee keer bevallen. Maar om wat meer naar de bevalling toe te werken en om het besef te krijgen dat er een derde kindje aankwam, heb ik toch meegedaan. En gelukkig! Door de voorbereiding bij Hester kon ik rustig blijven tijdens mijn zeer snelle bevalling (1 uur), en zo kon mijn dochter ondanks een verkeerde ligging, toch op de natuurlijke manier ter wereld komen.’

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer