Wie ben je?

Astrid Hoff, moeder van 2 volwassen zonen. Ik woon, alweer 30 jaar, in Lemmer en je kunt altijd Fries tegen mij praten, maar je krijgt antwoord in het ‘Hollands’. Omdat hardlopen sinds een hardnekkig blessure niet meer lukt stap ik regelmatig op de sup. Ik ben graag in de natuur om te wandelen, fietsen of suppen. De bergen hebben mijn voorkeur.

Wat is je functie?

Ik ben Oefentherapeute Cesar met specialisatie op gebied van bekkenklachten, chronische pijn (aangesloten bij netwerk chronische pijn) en slaapproblematiek. Daarnaast heb ik mij de laatste jaren verdiept in Leefstijl en vitaliteit.  Als oefentherapeut ben ik goed in het zoeken naar oplossingen voor de lichamelijke klachten van mijn cliënten. Door mijn eigen ervaring weet ik dat dat niet altijd genoeg is om je energiek, gezond en vitaal te voelen. Want ook al is je houding en je manier van bewegen optimaal, dan nog kun je klachten krijgen wanneer je dingen doet die niet goed voor je zijn. Maar hoe weet je dat? En als je het al weet, ben je er dan al aan toe om eraan te werken? Ik wil op zoek naar de oorzaak. Geen pleisters plakken, maar wonden helen. Sinds 2019 ben ik naast Oefentherapeut ook integraal leefstijl en vitaliteits coach.

Wat zijn je voornaamste drijfveren om dit te doen?

Niks is mooier dan een patiënt te kunnen helpen zijn klachten onder controle te krijgen. Hem/haar er bewust van maken dat hij/zij zelf een rol heeft in dit proces. Ik kijk altijd naar het totale plaatje voor mij is lichaam en geest 1, het beïnvloed elkaar in positieve maar ook in negatieve zin. Alleen kijken naar “een goede houding” is vaak niet voldoende. Samen met mijn patiënt ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Lekker in je lijf zitten en je energiek en gezond voelen, betekent keuzes maken voor “dat” wat jij nodig hebt. Wanneer jij doet wat goed voor jou is, geeft dat een boost aan je gezondheid en vitaliteit.