Podologie bij Voetklachten.

Registerpodoloog bij Zandstra en van der Meer Franeker

Een registerpodoloog onderzoekt en behandeld voet- en voet gerelateerde klachten  die veroorzaakt kunnen worden door standsafwijkingen in de voet. Aangezien de voeten “het fundament” van het lichaam zijn kunnen naast voet- en voet gerelateerde klachten ook elders klachten in het lichaam ontstaan die mogelijk hun oorsprong vinden in en onder de voeten.

Als een steunzool zinvol is bij je voetklacht worden er steun/therapie zolen aangemeten. Het onderzoek geeft inzicht in de manier waarop de zolen vervaardigd gaan worden zodat de juiste steun of ontlasting ontstaat .

Wanneer heb je een podoloog nodig?

Podologie werkt heel goed bij pijn, vermoeidheid en/of prikkelingen in de voet. Veelvoorkomende klachten zijn hielpijn (mogelijk in relatie met aanwezige hielspoor), doorgezakte voeten en standsafwijkingen van de tenen (bijvoorbeeld Hallux Valgus).

De expertise en kennis van de Registerpodoloog

Zandstra & Van der Meer hecht veel waarde aan ervaring en kwaliteit. Daarom zijn wij verheugd dat we een samenwerking hebben met Kornelis Bijlsma, registerpodoloog en fysiotherapeut van De Vesteynde in De Westereen. Kornelis Bijlsma is sinds 1993 registerpodoloog en kan dus putten uit een schat aan ervaring. Omdat hij naast registerpodoloog ook fysiotherapeut is kan hij snel relaties leggen tussen voetproblemen en klachten elders in het lichaam. Dus niet alleen de voeten worden bekeken, maar ook de rest van het lichaam. Veelal hebben de voeten invloed op de stand van de rest van het lichaam.

Wordt een podoloog vergoed?

Registerpodologie wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar. Neem contact op met je zorgverzekeraar om te horen wat er voor jou wordt vergoed. Voor podologie heb je geen verwijzing nodig van je huisarts.

Kornelis is bij ons aanwezig op:

Woensdags om de week van 9:00 – 13:00

Voor het maken van een afspraak kunt u rechtstreeks contact opnemen via telefoonnummer: 0511447337.

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer