fbpx

Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak brengen we de klachten zorgvuldig in kaart. Behalve het doorspreken van de gezondheid, de medische voorgeschiedenis en het dagelijks functioneren, voeren we een lichamelijk onderzoek uit.

Professioneel

De voorgestelde behandeling door de bekkentherapeuten is professioneel, deskundig en vertrouwelijk.

Problematiek

De problematiek rond de rug- en bekkenbodem zijn divers maar over het algemeen goed te behandelen. Bij Zandstra & van der Meer behandelen wij jaarlijks vele mannen en vrouwen en met succes.

Bekkentherapie

Chronisch lage rugpijn. Last van bekkenpijn tijdens de zwangerschap. Moeite met plassen na een operatie aan de prostaat. Urineverlies bij het opstaan of wanneer je hoest, niest of lacht. De problematiek rond de rug- en bekkenbodem zijn divers maar over het algemeen goed te behandelen. Bij Zandstra & van der Meer behandelen wij jaarlijks vele mannen en vrouwen en met succes.

Onze bekkentherapeut biedt mannen en vrouwen hulp bij:

  • langdurende rug- of bekkenklachten;
  • urineverlies of moeite met plassen;
  • moeite met het ophouden van ontlasting;
  • verzakking van blaas, baarmoeder of endeldar);
  • buikklachten (darmproblemen, buikpijn, veelvuldig blaasontstekingen of vaginale infecties);
  • ademhalingsproblemen;
  • pijn bij of moeite met vrijen, erectieproblemen;
  • klachten na een bui- of prostaatoperatie;
  • bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap.

Hester Viëtor

Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak brengen we de klachten zorgvuldig in kaart. Behalve het doorspreken van de gezondheid, de medische voorgeschiedenis en het dagelijks functioneren, voeren we een lichamelijk onderzoek uit. Het behandelplan met daarin de hulpvraag nemen we samen met je door. We geven je gerichte oefeningen om weer beter te bewegen en de bekkenbodumfunctie te verbeteren. Daarnaast geven we praktische tips die tot doel hebben dat klachten afnemen/ verdwijnen.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Je kunt meteen bij een van onze bekkentherapeuten terecht voor het maken van een afspraak.

Professioneel & deskundig

Bij Zandstra & van der Meer werkt één gespecialiseerde bekkentherapeut. Na de basisstudie Oefentherapie Cesar hebben zij een post-HBO opleiding gevolgd die speciaal gericht is op het onderzoeken en behandelen van rug- en bekkengerelateerde problematiek. De voorgestelde behandeling door de bekkentherapeuten is professioneel, deskundig en vertrouwelijk.

Voor meer informatie of een aanmelding neem je contact op met de praktijk van Zandstra & van der Meer via telefoonnummer 0517-384 508

Kijk voor extra informatie met betrekking tot bekkentherapie op www.bekkentherapeuten.nl

Contact

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Adres: Sjaardemastraat 19, 8801 KW Franeker
Tel:  0517 384 508
Email: info@zandstraenvandermeer.nl

TRAINING
Alle trainingen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten. Dit betekent dat zowel mensen met lichamelijke klachten als fitte sporters bij Zandstra & van der Meer voor een goed, kundig en veilig beweegprogramma en -advies terecht kunnen.