Broga | Yoga voor Mannen.

Waarom mannen yoga?

Omdat mannen een andere energie hebben, omdat mannen fysiek anders zijn, en omdat mannen vaker behoefte hebben aan meer uitdagende oefeningen. Veel mannen blijken zich ook beter te kunnen concentreren als ze onder elkaar zijn en dat versterkt de ervaring van yoga. In essentie is het net als de andere yogavormen, ‘thuiskomen bij jezelf’, maar de weg ernaartoe is meer afgestemd op de beleving van mannen.

Yoga voor mannen is dus helemaal niet raar en kan dus heel veel voordelen opleveren.

Ten eerste moet je Yoga niet echt zien als een sport. In tegenstelling tot andere sporten gaat het bij Yoga niet om prestaties. Er is geen competitie en iedereen doet dat waar hijzelf toe in staat is.

Ten tweede kom je in tegenstelling tot kracht, conditie en adrenaline juist even helemaal tot rust en kun je lekker ontspannen zonder om de 5 minuten naar je telefoon te grijpen.

Ondanks dat je leert ontspannen kan Yoga voor mannen toch best uitputtend zijn. Zeker in het begin leer je oefeningen en houdingen waar je lichaam niet aan gewend is. Dit kan best wel een beetje zorgen voor wat spierpijn. Bovendien maak je jouw lichaam natuurlijk ook flexibeler!

De verschillen met “gewone Yoga”

Yoga voor mannen is verder exact hetzelfde als voor vrouwen (met uitzondering van zwangerschapsyoga natuurlijk . Vaak is een les opgebouwd uit verschillende staande, zittende en liggende oefeningen die zowel gericht zijn op kracht, flexibiliteit, ademhaling, balans, concentratie en ontspanning.
Yoga voor mannen kan dus in veel opzichten een goede aanvulling zijn in het dagelijkse leven.

Dus stoere mannen, stap even uit je ‘comfortzone’, en doe mee!

Boek hieronder direct je eerste Broga mannen yogales:

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer