Body and Mind Language.

Wat is Body and Mind Language bij ons?

Niet het hoofd, maar het lichaam is bij deze vorm van coaching de grootste bron van informatie. Vaak zit je vast in je hoofd, omdat je denkt dat je daar de oplossing kan vinden. De Body & Mind Language coach luistert naar wat je zegt, maar het belangrijkste zijn de signalen die je lijf afgeven.

Je lichaam vertelt zijn eigen verhaal

Het leven heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent en daarbij zijn je lijf en je houding een reflectie van deze vorming. Iedereen maakt bepaalde gebeurtenissen mee in zijn of haar leven en die hebben effect op de manier hoe we ons bewegen.

Onze eerst communicatie in het primitieve leven is lichaamstaal en geluid, later ontwikkeld zich taal welke wij kunnen voegen aan onze emoties.

Tijdens BML wordt er geluisterd naar de zin die vaak onder de hulpvraag zit, woorden gekoppeld aan lichaamshoudingen zeggen meer over hoe iemand zich voelt en wat iemand graag wil.

Omgaan met situaties beïnvloed je houding

Wanneer wij als mens iets mee maken, leren en ervaren we veel via ons lichaam. De mens wil zich altijd veilig voelen, in sommige situaties kan men niet zichzelf zijn en passen wij ons aan in gedrag en houding. Als deze houding en beweging niet meer past om ons veilig te voelen dan kunnen er fysieke problemen of mentale onwel bevindingen ontstaan.

Tijdens de sessie

Tijdens een BML coach sessie  is het belangrijk dat je je veilig voelt. Door anders te gaan bewegen stap je uit je comfortzone. Bij bewegen horen spierspanningen en deze zijn weer in het zenuwstelsel gekoppeld aan emoties en herinneringen. Als we letterlijk de beweging gaan veranderen ontstaan er ook andere inzichten.

Wij als mens houden ons vaak vast aan overtuigingen en dat de ander moet veranderen zodat wij ons gelukkiger voelen. Bij BML leer je om zelf de beweging te maken en zelf de verandering ondervind en inzet. Hierdoor zal de omgeving anders op jouw gaan reageren.

Neem de stap…

De stap om voor coaching te gaan is een stap die erg veel moed en dapperheid vraagt, want je gaat werken aan jezelf. Wanneer je hebt beslist om dit te doen mag je jezelf een compliment geven, want je hebt zelf de eerste stap tot verandering genomen. En dat is een belangrijk begin.

Als de intake plaatsvind dan volgt ook gelijk de eerste sessie. In afstemming met elkaar wordt er gekeken hoe vaak iemand wil komen.

BML- coaching is geschikt voor… iedereen

Mensen komen vaak bij ons wanneer ze vastlopen, blokkeren en niet weten hoe ze verder kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan situaties als:

  • Kinderen die gepest worden of leer en gedragsproblemen hebben.
  • Pijnklachten in het lichaam zonder medische oorzaak (Psychosomatische klachten)
  • Problemen op de werkvloer of werkhouding en verzuim
  • Bij trauma- en rouwverwerking
  • Bij een burn-out
  • De overgang van de studieperiode naar de werkperiode

Wat is de investering die je doet om weer beter te voelen?

Wanneer er verwezen wordt door de praktijkondersteuner (POH) van de huisarts kan in overleg gekeken worden voor vergoeding van de zorgverzekering.

  • Intake en eerste sessie  125 euro
  • Vervolgsessie  90 euro ( per uur)
  • Vervolgsessie  50 euro  (per half uur)
  • Een BML traject is ongeveer 4 tot 6 keer met tussen poses van twee a drie weken

Maak direct een intake afspraak om hulp te ontvangen bij jouw problemen:

Ervaringen met BML

Ik had al jaren last van enorme spanning in mijn spieren war ik maar niet vanaf kwam. Yoga oefeningen, massages, het hielp allemaal maar kort. Totdat ik besefte dat mijn lichaam mij iets probeerde te vertellen. Maar BML zag ik in eerste instantie niet zitten. Graven in je gevoelens en dat zomaar met iemand bespreken? Niks voor mij.

Na overleg met Harmet toch begonnen aan een BML coaching traject en na de 1e sessie werd al duidelijk dat ik mijn eigen pijn veroorzaakte. Na 3 behandelingen begreep ik wat mijn lichaam wilde zeggen en nu kan ik inspelen op wat ik voel zonder dat het zich vertaalt in spanning en pijnklachten. Harmet laat je heel duidelijk zien wat je diep van binnen misschien zelf wel weet. Ze zet je echt aan het denken op een bijzondere manier. Het heeft mij heel erg goed geholpen.

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer