de beste zorg tijdens en rondom je zwangerschap

De beste zorg rondom je Zwangerschap

Zorg rondom zwangerschap en bevalling nodig?

Met onze gezamenlijke zwangerschapstraining bûk en Poppe bereiden we je voor op je bevalling en begeleiden we je naar dit proces.

Wanneer je in verwachting bent kan er veel op je afkomen. Met deze zwangerschapscursus bieden we je de mogelijkheid om je zo goed mogelijk voor te bereiden op
je zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Dit doen we door onze krachten en expertise te bundelen met verloskundepraktijk de Tantes, lactatiedeskundigen praktijk Dokkum, GGD fryslan en onze eigen Hester Viëtor.

Op deze manier kunnen we je volledig en op alle vlakken ondersteunen en voorbereiden.

Workshops leefstijl – Gezond Zwanger

In deze workshop geven we je tips en trucs mee over hoe jij jouw zwangerschap zo gezond mogelijk kan starten én houden. Dit doen we samen met een ervaren diëtist.

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en je lichaam bereidt zich tijdens de zwangerschap al voor op deze bijzondere periode. Ondanks dat het een natuurlijk proces is, adviseren we je om je hierop voor te bereiden. Ook je partner kan hierin een belangrijke rol spelen. De partner vormt namelijk een belangrijke steunpilaar en is daarmee voor wel 50% bepalend voor het succes van de borstvoeding.

Oefenavonden

Vier actieve oefenavonden, onder begeleiding van een Cesartherapeut (Hester) met aandacht voor ademhalingsoefeningen, bekken- en bekkenbodem therapie, houding en stabiliteit. Dit zijn de meest voorkomende lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap. Goed om daar dus extra op te letten.

Bevalling en Kraamtijd

Een voorlichtingsavond die wordt verzorgd door een verloskundige, kraamverzorgster en een Jeugd gezondheids (JGZ) verpleegkundige van GGD Fryslan. Ook hier zijn de partners van harte welkom.

Meer weten of direct aanmelden? Kijk voor extra info op onze zwangerschapspagina

Of volg de Buk en Poppe Facebook pagina om up to date te blijven.

Echografie bij (sport) blessures

Doelgericht behandelen van blessures door een echografie

Iedereen kent de echografie wel van de beroemde zwangerschapsecho. Maar wist je dat we ook bij blessures een echografie kunnen maken? Zo kun je soms snel tot de kern van het probleem komen om zo gerichter te behandelen met bijvoorbeeld fysio– of oefentherapie.

Lees meer

Waarom naar een fysiotherapeut?

Met de kennis en ervaring van een fysiotherapeut helpt hij of zij je bij het verminderen, verhelpen of voorkómen van lichamelijke klachten. In vaktermen wordt dit ook wel het bewegingsapparaat genoemd. René, Piet en Amanda zijn onze fysiotherapeuten en helpen je bij het bereiken van het doel dat je bij de intake bepaald.

Lees meer

Yoga = ont stressen

Even, even, eeeeeeeeven een korte impressie van een Whatsapp chat na één van de vele yoga lessen die we hier geven. Gewoon, omdat het kan en omdat het ons en mijzelf zoveel positieve energie geeft, nieuwe ideeën en leuke sociale contacten met de groepen die hier komen. De naam die we gebruiken is veranderd.

Lees meer

De chaos is mijn structuur

Op een mooie dinsdagochtend in het voorjaar sprak Jelmer Ferwerda met eigenaar Harmet van der Meer over van alles en nog wat. Waar het vooral over ging was de manier waarop Harmet omgaat met chaos en hoe ze dit als Body & Mind Language coach gebruikt in haar één op één gesprekken met de mensen die langskomen en weer gaan. Hoe Harmet dat doet? Lees hieronder het verhaal van Harmet, geschreven door Jelmer.

Lees meer

Echt weer bewegen en leven

De meesten van ons hebben of krijgen een leven dat steeds drukker, leuker en vooral meer energie vraagt dan voorheen. Je werkt 40 uren, of je combineert een functie met een ondernemerschap. Ook de andere kant van de medaille is mogelijk: je bent uit je werk, omdat je een burn-out hebt of omdat het bedrijf waar je voor werkte failliet is gegaan.

Lees meer