stress van je eind examen? Nergens voor nodig met examen Yoga

Eind examen Yoga

ExamenYoga bij Zandstra en van der Meer

7 weekse cursus (examen) stress te lijf.
Direct toepasbaar en bevat geen huiswerk. Kortom je gaat met meer zelfvertrouwen en ontspanning je examen tegemoet.

in de cursus leer je :

– spanningen sneller herkennen
– hoe met spanning om te gaan
– handvatten om rust te hervatten bij acute stress
– concentratie-technieken
– hulpmiddelen om effectiever te studeren
– meer vrije tijd
– ontspanning
– beter slapen, ook tijdens stressvolle periodes

Leren via Bewegen, Ontspannen en Ademhaling.

Start: 5 november en 28 januari 2020
Dag en tijd : Dinsdag van 16:45 tot 17:45
Prijs: €. 85,- ( 7 lessen )

Inhaal of extra losse lessen zijn op :
31 maart

7 ,14,21,28, april

Meer informatie :
Info@zandstraenvandermeer.nl 0517-384508

Core Stability en lenigheid voor Wielrenners

Core Stability en Lenigheid voor Wielrenners NIEUWE TRAINING

  • Wil je als wielrenner deze winter aan je fitheid werken voor het nieuwe seizoen?
  • Ben je ook zo stijf in je rug als je van je fiets stapt?
  • Wil je beter kunnen fietsen zonder pijn?

Zandstra en Van der Meer Sport komt met een nieuw trainingsconcept, speciaal voor wielrenners en sportieve fietsers.Waar veel wielrenners de winter doorbrengen op de Spinning bike of gewoonweg in het krachthonk , pakt Zandstra & Van der Meer dat anders aan. De training is gericht op de combinatie van Rompstabiliteit (Core Stability) en Lenigheid.

Wielrennen is in de basis een sport waarbij je vrij eenzijdig beweegt. Het is een zogenaamde cyclische sport, dat wil zeggen dat er een vast terugkerend herhalend patroon in zit met een gelijkmatig ritme. Wanneer een sporter langdurig eenzijdig traint zullen er in het lichaam geleidelijk aan diverse aanpassingen ontstaan. Veelal zijn deze aanpassing in eerste instantie goed, echter, eenmaal ‘verkeerd’ begonnen levert vaak op termijn onwenselijke aanpassingen op. In de praktijk zien we vaak lichamelijke klachten die hieruit voortvloeien. Vaak gaat het om onvoldoende lenigheid (=beweeglijkheid) en een verminderde stabiliteit.

Lenigheid (beweeglijkheid
Lenigheid is de mate van flexibiliteit of mobiliteit van het lichaam. Dit zijn niet alleen de spieren maar is het geheel van gewrichten, kapsels, banden, pezen en spieren. Om lenigheid te verbeteren dient men dus aan al deze componenten te werken. Wielrenners zijn erg gericht op het stretchen van de benen. Bovenbenen, hamstrings en kuiten. Bij het stretchen van de spieren worden vaak de argumenten gebruikt dat het ‘ de spieren weer langer maakt’, ‘de doorbloeding verbeterd’ en ‘voorkomt blessures’. Uit de wetenschap is inmiddels wel gebleken dat geen van deze effecten optreedt bij stretching. Het enige effect wat is aangetoond is dat stretching de spanning uit de spier haalt, wat een ander gevoel geeft.
Lenigheid is dus veel meer dan alleen maar spieren stretchen.

Wil je leniger worden dan zul je aandacht moeten geven aan het hele lichaam. Flexibiliteit van de rug, nek, schouders en bekken staan hier centraal. Uitgegaan van het feit dat we grotendeels uit water bestaan mag je er vanuit gaan dat ook alles vervormbaar is! Bij het verbeteren van de beweeglijkheid is gebleken dat vormen van Yin Yoga zeer effectief zijn.
Een grotere flexibiliteit zal bijdragen een efficiëntere zithouding met een gunstigere krachtsoverbrenging naar de pedalen.

Core Stability (rompstabiliteit)
Naast lenigheid is het essentieel om een goede rompstabiliteit te hebben. Wat heb je immers aan lenigheid als je niet stabiel bent?
Bij onvoldoende rompstabiliteit zal het lichaam gaan compenseren ergens anders in de keten. Op zich niet erg, echter wanneer het compenseren overgaat in overcompenseren dan komen er vaak problemen om de hoek. Dit zijn vaak klachten van de knieën, hamstrings- en liesklachten maar ook zeker rug- en nekklachten.

Door het trainen van je core kun je werken aan het optimaliseren van je lichaamshouding op de fiets. Als de voorwaarde qua lenigheid aanwezig is dan zorgt de rompstabiliteit voor de handhaving van deze houding. Als de stabiliteit geborgd is dan ben je in staat om ‘rustiger’ op de fiets te blijven zitten waardoor je geen onnodige energie verliest. Daarnaast blijft de krachtsoverbrenging optimaal en werkt dit juist wèl blessure preventief.

Core stability is het meest effectief wanneer je dit combineert met coördinatie en balansoefeningen. Coördinatie en balanstraining heeft een bewezen positief effect op het zenuwstelsel.

De training
De training duurt 1 uur en zal worden aangeboden in een combinatievorm van beiden gedurende een looptijd van 3 maanden. Na die 3 maanden kan er uiteraard altijd gekozen worden om het voort te zetten in dezelfde vorm totdat de buitentraining weer gaan beginnen. Veel variatie zal er toe leiden dat er een veelzijdige prikkel wordt gegeven aan het hele lichaam.
De trainingen gaan beginnen in oktober op dinsdagavond 18:30 uur.

Tegen een kleine meerprijs is het pakket uit te breiden met sportmassage en/of magnesium behandelingen of supplementen.

Aanmelden :
mark@zandstraenvandermeer.nl
0517-384508
Start 29 oktober om 18.30
3 maanden €90,-
Trainers: René Zandstra ( fysio)en Mark Hartman ( trainer)

Last van vermoeidheid overdag? Doe er wat aan

Last van Vermoeidheid?

Veel mensen kampen overdag met vermoeidheid. Overdag moe zijn kan verschillende oorzaken hebben. Slecht slapen is daarvan de meest gehoorde oorzaak. Naast
bewegen en goede voeding, is slapen belangrijk voor een de geest een vitaal lichaam. Wanneer de nachtrust langdurig onderbroken wordt, kan dit op den duur schade brengen aan
onze gezondheid.

Iedereen heeft wel eens een nacht waarin hij of zij slecht slaapt. Dit merk je de volgende dag, je bent wat meer vermoeid dan anders, maar na een goede volgende nacht, ben je wel weer
hersteld. Het ritme van de slaap is erg belangrijk, maar de kwaliteit van slapen bepaalt of er voldoende wordt uitgerust.

Het ontwikkelen van een goed slaapritme begint al vanaf de geboorte. Een baby wisselt korte slaapjes af met kort wakker zijn. Jonge ouders weten als geen ander hoe het voelt
om overdag moe te zijn als de baby de hele nacht om aandacht heeft gevraagd. Het ‘s nachts doorslapen van een baby is voor kersverse ouders een cadeau!

De ouderwetse Rust Reinheid en Regelmaat werkt voor een baby, maar ook voor volwassenen is deze regel goud waard.We leven op dit moment in een drukke en snelle maatschappij.
Vaak nemen we overdag te weinig rustmomenten en dit heeft invloed op ons slaapritme in de nacht.

Er zijn verschillende oorzaken voor slaapproblemen:

Te weinig slaap

Het klinkt als een open deur, maar te weinig slaap geeft slaapproblemen. Het is een fabeltje dat je elke nacht ten minste acht uur onder zeil moet zijn, want iedereen heeft een andere slaapbehoefte. De één is na zes uren slaap al uitgerust, terwijl de ander wel 9 uur slaap kan gebruiken om de volgende dag goed te kunnen functioneren. Slaap je te weinig dan merk je dat overdag: je bent moe en kan je moeilijk concentreren.

Te weinig brandstof

Het licaam heeft brandstof nodig om goed te kunnen functioneren. Als je te weinig eet of onvoldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt, dan voel je je er niet fitter op. Een gezond voedingspatroon is dus erg belangrijk. Sla het ontbijt niet over, eet voldoende eiwitten en koolhydraten en neem gezonde tussendoortjes om de energie op peil te houden. Beperk het eten van suiker. Suiker (en de daarbij behorende suikerdips) maken je juist moe.

Cafeïne

Een kopje koffie houdt je wakker en alert, maar van een overdosis cafeïne kunnen zelfs koffieleuten moe worden. Het slaapstofje adenosine wordt door cafeïne onderdrukt.
Echter, het lichaam blijft het stofje wel aanmaken. Terwijl de koffie je dus even een boost geeft om wakker te blijven, neemt de hoeveelheid adenosine toe. Wanneer je lever de
cafeïnebarrière heeft ontmanteld, slaat de hoeveelheid opgebouwde adenosine toe en voel je je juist nog vermoeider. Een beetje minder koffie kan het slaapritme dan ook al verbeteren.

Stress

Wanneer we in de rust komen, begint ons onbewust brein te werken en staan we ook in contact met het voelen. Vaak is de nacht juist het moment dat mensen gaan piekeren. Zaken over werk, relaties of geldzaken passeren de revu. Helaas houdt het piekeren en woelen ons uit de slaap. Hierdoor zijn we overdag vermoeid, hebben een slechte concentratie en presteren niet goed op het werk. Door stress kan er dus een negatief patroon ontstaan en raakt het slaapritme volledig in de war.

Gevolgen van slecht slapen

Slaap speelt een belangrijke rol in ons denken en ons leren. Een gebrek aan slaap beschadigt deze cognitieve processen op vele manieren. In de eerste plaats wordt de opmerkzaamheid, alertheid, concentratie, redenatie en probleemoplossend denken beperkt. Dit maakt het ingewikkelder om op een efficiënte wijze te leren. Daarnaast spelen de verschillende slaapcycli gedurende de nacht ook een rol in het bewaren van herinneringen. Wanneer je niet voldoende slaapt, zal je de leermomenten ervaringen van overdag simpelweg niet kunnen onthouden.

Volgens statistieken is er door slaapgebrek tot 90% meer kans op één van de volgende aandoeningen:

• hartziekten
• hartaanval
• hartfalen
• onregelmatige hartslag
• hoge bloeddruk
• hersenbloeding
• diabetes

Na verloop van tijd kan slaaptekort bijdragen aan symptomen van depressie. Volgens een enquête uit 2005, gehouden in de Verenigde Staten, bleek dat mensen met een diagnose van depressie of angst in veel gevallen minder sliepen van zes uur per nacht. De meest voorkomende vorm van slaapstoornis is insomnia oftewel slapeloosheid. Deze aandoening heeft een sterke koppeling met depressie.

Toename van lichaamsgewicht door slecht slapen

Een gebrek aan slaap lijkt gekoppeld te zijn aan een toename van het hongergevoel en de eetlust en wellicht ook aan overgewicht. Het stofje ghreline stimuleer het hongergevoel en
leptine stimuleert het verzadigd gevoel naar de hersenen. Hierdoor wordt de eetlust onderdrukt.Een kort slaapduur wordt in verband gebracht met een verminderde
aanmaak van leptine en een verhoging van ghreline in het lichaam.

Slaaptekort lijkt niet alleen de eetlust te laten toenemen, het stimuleert ook de behoefte naar vette en koolhydraatrijke voeding. Wanneer er problemen zijn met slapen, is eht verstandig om dit
bespreken met de huisarts.Helaas wordt er nog steeds te vaak slaapmedicatie voorgeschreven. Dit lost het probleem niet op. Om de kwaliteit van slaap te verbeteren is een gezonde lifestyle belangrijk: voldoende ontspanning, sport en gezonde voeding.

Slaap je slecht? Er bestaat ook Slaapoefentherapie.

Deze therapie wordt gegeven door speciaal opgeleide slaapoefentherapeuten. Tijdens deze praktische sessies wordt er geoefend en krijgt de cliënt cognitieve therapie.

Vanaf december is Slaapoefentherapie ook mogelijk bij Zandstra en van der Meer.

Op zaterdag 2 november organiseert Zandstra en van der Meer samen met Hilly Jellema (supplement specialist) en Corrie van der Voort (orthomoloculair therapeut) een workshop over
vermoeidheid en voeding.

Harmet van der Meer zal starten met een mindfull- sessie, Corrie zal de ins en outs vertellen over de relatie van voeding en vermoeidheid en Hilly legt uit welke supplementen er ondersteunend gebruikt kunnen worden (het gebruik van supplementen dient namelijk wel met goed advies genomen te worden).

Tijdens de pauze staat er een gezonde versnapering klaar; voedsel met energie!

De workshop wordt afgesloten met een Yin Yoga les. Yin Yoga helpt om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren en het helpt om opgelopen schade door slaapgebrek te
herstellen. En is te volgen voor iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.(de Yin yoga lessen worden indien nodig aangepast, zodat iedereen mee kan doen).

Workshop:
2 november van 9.00-13,00 uur.
Investering: 65 euro, dit is inclusief thee en lunch.

Opgave via
www.zandstraenvandermeer.nl/ lesrooster  Of meld je aan via het contactformulier

Mede mogelijk gemaakt door:

Jellema Specialiteiten
Ockingahiem 12
8801 KT Franeker
tel. 0517 – 39 56 56
www.jellemaspecialiteiten.nl
Kaas – noten – wijn – natuurvoeding – kado’s

stress van je eind examen? Nergens voor nodig met examen Yoga

Last van examenstress?? Nergens voor nodig… 👇

Examen Yoga,

 Tijd… tijd… tijd.. Kan ik het wel?? Red ik het wel?? Hoe moet ik dit allemaal regelen?? 

Oje…ik onthoud niets!! 

Hoe zou jij het vinden om ontspannen en relaxed aan je examens te beginnen?

Examenstress

Dit zijn veel voorkomende gedachten van leerlingen zoals jij, die in het examenjaar zitten. Wist je dat dit heel normaal is? Vervelend wordt het pas als je niet weet hoe je dit kan veranderen. Je merkt ook dat je door je gedachten niet meer kan ontspannen (Wat direct invloed heeft op je (leer) gedrag). Het wordt dan nóg moeilijker om dingen te onthouden. 

Zie je er tegenop om naast je huiswerk straks ook nog veel tijd te moeten steken in het leren van je tentamens en examens?? De volgende, plezierige trainingen gaan jou daarbij helpen. 

Wat gaan we doen bij deze yoga?

Tijdens deze 7, gezellige bijeenkomsten doe je vaardigheden op die je per direct kan toepassen tijdens het leren..

Voordelen van deze trainingen zijn:

✅ Direct toepasbaar. Je kunt er direct mee aan de slag en hier je voordeel mee doen.

✅Geen huiswerk. Want dat heb je op school al genoeg.

✅Je gaat met meer zelfvertrouwen en ontspanning je examen tegemoet.

De training heet Examen Yoga, waarom nu Yoga ? Yoga staat voor het leren beheersen van lichaam, gevoel en gedachten (mind). Tijdens je examen zijn deze 3 namelijk belangrijk dat deze in balans zijn, hierdoor voel je je namelijk goed. Je kan je beter focussen op je leren. Je wordt er letterlijk blijer en fitter van.

Yoga lessen in Franeker

In de cursus ontdek je:

✅ Spanningen sneller herkennen en voorkomen

✅Hoe met spanning om te gaan zodat het niet de overhand krijgt

Handvatten om rust te hervatten bij acute stress en zo de controle terug te krijgen

Concentratie-technieken om beter te leren

Hulpmiddelen om effectiever te studeren zodat je minder stress ervaart

Beter slapen, ook tijdens stressvolle periodes

Leren via Bewegen, Ontspannen en Ademhaling. Geen saaie theorie zoals op school, maar lekker actief bezig zijn.

 

Wanneer kun je beginnen?

Start: 5 november en 28 januari 2020

Dag en tijdstip : dinsdag van 16:45 tot 17:45

Prijs: € 85,- (7 lessen)

Inhaal of extra losse lessen zijn op :

31 maart

7, 14 ,21 ,28 april

Meer informatie :

Info@zandstraenvandermeer.nl 0517-384508

Naar lesrooster

 

 

 

 

fietsen zonder pijn met deze nieuwe training

Fietsen zonder pijn?

Core Stability en Lenigheid voor Wielrenners | NIEUWE TRAINING

 Wil je als Wielrenner deze winter aan je fitheid werken voor het nieuwe seizoen?
Ben je ook zo stijf in je rug als je van je fiets stapt?
 Wil je beter kunnen fietsen zonder pijn?

Aanmelden :
mark@zandstraenvandermeer.nl
0517-384508
Start 29 oktober om 18.30
3 maanden €90,-
Trainers: René Zandstra ( fysio) en Mark Hartman ( trainer)

Zandstra en Van der Meer Sport komt met een nieuw trainingsconcept, speciaal voor wielrenners en sportieve fietsers. Waar veel wielrenners de winter doorbrengen op de Spinning bike of gewoonweg in het krachthonk om zoveel mogelijk kilo’s weg te duwen, pakt Zandstra & Van der Meer dat anders aan. De training is gericht op de combinatie van Rompstabiliteit (Core Stability) en Lenigheid.

Wielrennen is in de basis een sport waarbij je vrij eenzijdig beweegt. Het is een zogenaamde cyclische sport, dat wil zeggen dat er een vast terugkerend herhalend patroon in zit met een gelijkmatig ritme. Wanneer een sporter langdurig eenzijdig traint zullen er in het lichaam geleidelijk aan diverse aanpassingen ontstaan. Veelal zijn deze aanpassing in eerste instantie goed, echter, eenmaal ‘verkeerd’ begonnen levert vaak op termijn onwenselijke aanpassingen op. In de praktijk zien we vaak lichamelijke klachten die hieruit voortvloeien. Vaak gaat het om onvoldoende lenigheid (=beweeglijkheid) en een verminderde stabiliteit.

Lenigheid (beweeglijkheid

Lenigheid is de mate van flexibiliteit of mobiliteit van het lichaam. Dit zijn niet alleen de spieren maar is het geheel van gewrichten, kapsels, banden, pezen en spieren. Om lenigheid te verbeteren dient men dus aan al deze componenten te werken. Wielrenners zijn erg gericht op het stretchen van de benen. Bovenbenen, hamstrings en kuiten. Bij het stretchen van de spieren worden vaak de argumenten gebruikt dat het ‘ de spieren weer langer maakt’, ‘de doorbloeding verbeterd’ en ‘voorkomt blessures’. Uit de wetenschap is inmiddels wel gebleken dat geen van deze effecten optreedt bij stretching. Het enige effect wat is aangetoond is dat stretching de spanning uit de spier haalt, wat een ander gevoel geeft.
Lenigheid is dus veel meer dan alleen maar spieren stretchen.

Wil je leniger worden dan zul je aandacht moeten geven aan het hele lichaam. Flexibiliteit van de rug, nek, schouders en bekken staan hier centraal. Uitgegaan van het feit dat we grotendeels uit water bestaan mag je er vanuit gaan dat ook alles vervormbaar is! Bij het verbeteren van de beweeglijkheid is gebleken dat vormen van Yin Yoga zeer effectief zijn.
Een grotere flexibiliteit zal bijdragen een efficiëntere zithouding met een gunstigere krachtsoverbrenging naar de pedalen.

Core Stability (rompstabiliteit)

Naast lenigheid is het essentieel om een goede rompstabiliteit te hebben. Wat heb je immers aan lenigheid als je niet stabiel bent?
Bij onvoldoende rompstabiliteit zal het lichaam gaan compenseren ergens anders in de keten. Op zich niet erg, echter wanneer het compenseren overgaat in overcompenseren dan komen er vaak problemen om de hoek. Dit zijn vaak klachten van de knieën, hamstrings- en liesklachten maar ook zeker rug- en nekklachten.
Door het trainen van je core kun je werken aan het optimaliseren van je lichaamshouding op de fiets. Als de voorwaarde qua lenigheid aanwezig is dan zorgt de rompstabiliteit voor de handhaving van deze houding. Als de stabiliteit geborgd is dan ben je in staat om ‘rustiger’ op de fiets te blijven zitten waardoor je geen onnodige energie verliest. Daarnaast blijft de krachtsoverbrenging optimaal en werkt dit juist wèl blessure preventief.

Core stability is het meest effectief wanneer je dit combineert met coördinatie en balansoefeningen. Coördinatie en balanstraining heeft een bewezen positief effect op het zenuwstelsel.

De training

De training duurt 1 uur en zal worden aangeboden in een combinatievorm van beiden gedurende een looptijd van 3 maanden. Na die 3 maanden kan er uiteraard altijd gekozen worden om het voort te zetten in dezelfde vorm totdat de buitentraining weer gaan beginnen. Veel variatie zal er toe leiden dat er een veelzijdige prikkel wordt gegeven aan het hele lichaam.
De trainingen gaan beginnen in oktober op dinsdagavond 18:30 uur.
De investering  voor 3 maanden training bedraagt 90 euro

Tegen een kleine meerprijs is het pakket uit te breiden met sportmassage en/of magnesium behandelingen of supplementen.
aanmelden : mark@zandstraenvandermeer.nl of 0517-384508 voor extra informatie

Wat is Yin Yoga?

Wat is Yin Yoga, wat heb je er aan en waarom is dit zo geschikt voor jong en oud?

Yin Yoga is mateloos populair geworden in de afgelopen jaren. En dat is niet zonder reden. Deze vorm van Yoga is namelijk door jong en oud te beoefenen. Zelfs als je blessures hebt of weer in vorm wilt komen is dit zeer geschikt. Yin Yoga is namelijk een langzame vorm van yoga. Je richt hierbij op het versterken en versoepelen van je bindweefsel en gewrichten.

Yin Yoga les is in 1980 ontstaan en gebaseerd op oude Japanse geschriften over acupunctuur en energiebanen. Bij de meeste sporten zul je merken dat je vooral spieren en gewrichten aan- en ontspant. Bij Yin Yoga is het juist de bedoeling zoveel mogelijk spieren los te laten.

Zit je veel? Yin Yoga is perfect voor jou…

Zeker wanneer je een zittend beroep hebt is deze vorm van Yoga les een verademing voor je lijf. Als je veel zit zijn je spieren in je bekken en rug constant belast. Ze moeten dus hard werken om jou rechtop te houden. Daardoor worden je spieren korter. Bij Yin Yoga ontdek je juist hoe je deze spieren los laat. Hierdoor komen je spieren tot ontspanning en dat ga je voelen.

Zelfs de meest sceptische beginners waren na een paar lessen overtuigd van de voordelen. Je lichaam voelt helemaal ontspannen na een yin yoga les. Zeker als je merkt dat je spieren stijf zijn is het een kleine moeite om thuis of op het werk even een aantal Yoga oefeningen te doen. Je zult al snel verlichting merken.

Het fijne van dit alles is dat je niet hoeft te zweten, te rennen, te springen of andere toeren uit te halen. In onze yoga zaal lig je ontspannen op een matje en volg je de aanwijzingen van de Yoga leraar. Vervolgens ga je met verschillende oefeningen je spieren lekker los maken. Door de poses langere tijd vast te houden heb je de tijd om je lichaam te voelen. Wat wil het je vertellen? Waar voel je de pijn? Je gaat de spierspanning in de diepste lagen ervaren én leren los te laten.

Door te spieren te ontspannen komt er druk op de hardere stugge weefsels in het lichaam. Met deze oefeningen verbeter je de doorbloeding. Daardoor verbeterd de conditie van die delen en neemt de kracht en mobiliteit van de gewrichten toe waardoor de spieren ook beter kunnen werken.

Is Yoga geschikt voor mij?

Yin Yoga is geschikt voor jong en oud. Zeker als je wat ouder wordt en je bindweefsel stijver wordt is dit een fijne manier om dat te veranderen zonder je lichaam verder te belasten. Bij Yin Yoga houdt je de poses langer vast en ga je echt voelen wat je voelt. Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet. Als je het doet dan merk je direct wat we hiermee bedoelen.

Yin Yoga verhoogt de Yin (energie) in je lijf en laat je voelen waar je lichaam vastloopt. Door de rustige poses maak je dit langzaam weer losser. De energie gaat weer stromen en blokkades verdwijnen langzaam maar zeker.

Zoals gezegd, Yin Yoga is geen erg actieve sport. Je doet alle oefeningen zittend of liggend. Juist door niets te doen en de pose vast te houden gebeurt er wat in je lichaam. Daarom is het voor vrijwel iedereen geschikt.

Stress en spanning verdwijnen doordat de les in het teken staat van loslaten en ontspannen. Wanneer je gestrest bent ga je dat al snel merken in je spieren. Die nemen de spanning over. Tijdens de oefeningen leer je die spanning los te laten. Je zult ook merken dat je soms erg moe of slaperig wordt na een les. Dit komt omdat je lichaam eindelijk weer tot rust komt.Dat helpt je ook weer om lekkerder te slapen.

Gun jezelf die ontspanning, maak contact met je lichaam, voel je beter en vooral relaxter. Boek meteen een proefles Yoga wanneer het jou uitkomt…

We hebben bij Zandstra en van der Meer een hele range aan Yoga lessen opgezet. Van examen yoga, bike yoga, kinder yoga en nog veel meer. Waarom? Omdat het zo verschrikkelijk goed werkt. Wij zijn overtuigd, nu jij nog…

Bekijk hier op het lesrooster wanneer de lessen worden gegeven….

de beste zorg tijdens en rondom je zwangerschap

De beste zorg rondom je Zwangerschap

Zorg rondom zwangerschap en bevalling nodig?

Met onze gezamenlijke zwangerschapstraining bûk en Poppe bereiden we je voor op je bevalling en begeleiden we je naar dit proces.

Wanneer je in verwachting bent kan er veel op je afkomen. Met deze zwangerschapscursus bieden we je de mogelijkheid om je zo goed mogelijk voor te bereiden op
je zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Dit doen we door onze krachten en expertise te bundelen met verloskundepraktijk de Tantes, lactatiedeskundigen praktijk Dokkum, GGD fryslan en onze eigen Hester Viëtor.

Op deze manier kunnen we je volledig en op alle vlakken ondersteunen en voorbereiden.

Workshops leefstijl – Gezond Zwanger

In deze workshop geven we je tips en trucs mee over hoe jij jouw zwangerschap zo gezond mogelijk kan starten én houden. Dit doen we samen met een ervaren diëtist.

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby en je lichaam bereidt zich tijdens de zwangerschap al voor op deze bijzondere periode. Ondanks dat het een natuurlijk proces is, adviseren we je om je hierop voor te bereiden. Ook je partner kan hierin een belangrijke rol spelen. De partner vormt namelijk een belangrijke steunpilaar en is daarmee voor wel 50% bepalend voor het succes van de borstvoeding.

Oefenavonden

Vier actieve oefenavonden, onder begeleiding van een Cesartherapeut (Hester) met aandacht voor ademhalingsoefeningen, bekken- en bekkenbodem therapie, houding en stabiliteit. Dit zijn de meest voorkomende lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap. Goed om daar dus extra op te letten.

Bevalling en Kraamtijd

Een voorlichtingsavond die wordt verzorgd door een verloskundige, kraamverzorgster en een Jeugd gezondheids (JGZ) verpleegkundige van GGD Fryslan. Ook hier zijn de partners van harte welkom.

Meer weten of direct aanmelden? Kijk voor extra info op onze zwangerschapspagina

Of volg de Buk en Poppe Facebook pagina om up to date te blijven.

Echografie bij (sport) blessures

Doelgericht behandelen van blessures door een echografie

Iedereen kent de echografie wel van de beroemde zwangerschapsecho. Maar wist je dat we ook bij blessures een echografie kunnen maken? Zo kun je soms snel tot de kern van het probleem komen om zo gerichter te behandelen met bijvoorbeeld fysio– of oefentherapie.

Lees meer

Waarom naar een fysiotherapeut?

Met de kennis en ervaring van een fysiotherapeut helpt hij of zij je bij het verminderen, verhelpen of voorkómen van lichamelijke klachten. In vaktermen wordt dit ook wel het bewegingsapparaat genoemd. René, Piet en Amanda zijn onze fysiotherapeuten en helpen je bij het bereiken van het doel dat je bij de intake bepaald.

Lees meer

Yoga = ont stressen

Even, even, eeeeeeeeven een korte impressie van een Whatsapp chat na één van de vele yoga lessen die we hier geven. Gewoon, omdat het kan en omdat het ons en mijzelf zoveel positieve energie geeft, nieuwe ideeën en leuke sociale contacten met de groepen die hier komen. De naam die we gebruiken is veranderd.

Lees meer