Waarom naar een fysiotherapeut?

Met de kennis en ervaring van een fysiotherapeut helpt hij of zij je bij het verminderen, verhelpen of voorkómen van lichamelijke klachten. In vaktermen wordt dit ook wel het bewegingsapparaat genoemd. René, Piet en Amanda zijn onze fysiotherapeuten en helpen je bij het bereiken van het doel dat je bij de intake bepaald.

Wist je dat ieder jaar ruim drie miljoen mensen naar een fysiotherapeut gaat? De meeste mensen zijn dus wel eens behandeld door een fysiotherapeut. Daarom vinden we het belangrijk om nog maar eens te benoemen wat de toegevoegde waarde is van een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut behandelt namelijk veel verschillende mensen met verschillende klachten in alle leeftijdscategorieën. Lees je met ons mee?

Vitaal, gezond en beweeglijk

De redenen waarom je naar een fysio gaat kunnen dus uiteenlopen. De aanleidingen zijn in grofweg drie categorieën te verdelen.

  1. Een klacht of beperking die op de korte termijn is te behandelen. Denk aan een blessure, maar ook pijnklachten in de armen, benen, schouders of rug, die veroorzaakt zijn door sporten, werk, een hobby of de simpele reden dat je ouder wordt. Vaak ligt een overbelasting (of onderbelasting) hieraan ten grondslag of een verkeerde houding.
  2. Een aandoening medisch behandelt moet worden. Denk hierbij aan reuma, artrose en andere (chronische) aandoeningen waarbij onder begeleiding zorg en beweging nodig is, zodat je mobiel blijft.
  3. Na een operatie of een ongeval. Na een operatie om de beweeglijkheid op het niveau van vóór de operatie terug te krijgen. Of juist vóór de operatie om de conditie op een hoger niveau te krijgen, zodat het herstel sneller gaat.

Heb je fysiotherapie of een andere vorm van fysiotherapie nodig zoals oefentherapie of misschien zwangerschaps- of bekkentherapie? Kijk dan snel wat we voor je gaan doen…