Yin yoga lessen.

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustige yogavorm waarbij je de houdingen langer vast houdt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Geschikt voor jong en oud

De houdingen zijn met name liggend en zittend op de grond. Yin yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en je gewrichten. Bij yin yoga hoef je niet actief te zijn om in de houding te komen. Juist door niets te doen gebeurt er wat. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaarte kracht haar werk laten doen zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk.

Door de houding 3 tot 5 min vast te houden wordt het bindweefsel (fascia) opgerekt.

Wat gebeurt er met je lichaam bij Yin Yoga?

Bij alle yin houdingen worden bepaalde meridianen gestimuleerd door stretch of druk, waardoor je doorstroming van Chi stimuleert. Chi is levensenergie en deze is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door de rust en de stilte tijdens de houdingen kunnen bepaalde patronen duidelijk worden. Via je lichaam ga je  anders denken, omdat je dieper bij je gevoel kunt komen.

Yin yoga heeft een medicinale waarde vandaar dat deze vorm ook zo goed past bij onze praktijk. Yin yoga helpt om ontstekingen in het lichaam te verminderen en mobiliteit te vergroten.

Voor wie is yoga geschikt?

Yin Yoga is geschikt voor iedereen, met of zonder yoga-ervaring. Ben je aan het herstellen van een blessure? Wil je meer rust en ontspanning? Yin Yoga is herstel voor lichaam én geest. Mensen met een zittend beroep, maar ook actieve team-, kracht- en duursporters hebben baat bij Yin Yoga. Uiteraard adviseren we je om eerst je specialist of huisarts te raadplegen als je onder behandeling bent of bepaalde klachten hebt. Maar voor de meeste mensen kan yin yoga juist verlichting brengen en een bijzonder positieve uitwerking hebben!

Wat doet Yin Yoga voor je?

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, waardoor je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren, en nog belangrijker, los te laten. Yin yoga heeft een relatief rustig karakter. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aanvoelen, wat je uit daagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind!

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant, gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang Weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stugge weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbeterd de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels. De mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeterd hierdoor waardoor de spieren beter ondersteund worden in hun werking. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen.

Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Het helpt blessures aan gewrichten te voorkomen en haalt de spanning uit een diepere laag van het lichaam.

Wat kost het?

Om deel te nemen aan de lessen hebben we diverse mogelijkheden. Er is altijd wel een abonnement of strippenkaart die bij je situatie past. Voor een losse les betaal je € 14,00.

Tarieven strippenkaart

  • 3 lessen € 38,50 (te gebruiken binnen 2 mnd.)
  • 6 lessen € 74,50 (te gebruiken binnen 3 mnd.)
  • 12 lessen € 138,50 (te gebruiken binnen 6 mnd.)

Abonnement:

  • 1 x per week € 41,50 p/maand
  • 2x per week € 51,50 p/maand

Wij geven Yin Yoga Lessen voor volwassen maar ook:

  • Broga (yin/yang Yoga voor mannen, met kracht elementen)
  • Examen Yoga (speciaal tegen stress bij eind examens)

Eerst een proefles proberen? Voor maar 20,50 kun je 3 proeflessen volgen. Zo merk je echt het effect van Yoga op jouw lichaam. En het is nog extra voordelig ook. Bestel hier je proefles Yoga…

Weten wanneer de lessen zijn of direct aanmelden voor een Yogales? Ga hieronder naar het lesrooster:

Open chat
1
Vragen of Hulp nodig? WhatApp met Zandstra & van der Meer