Bootcamp Franeker.

Bootcamp Training

Bootcamp is een groepstraining in de buitenlucht waar zowel kracht als cardio oefeningen worden gecombineerd. Laat je niet afschrikken door de naam, het is geen militaire training. Bootcamp is een hele geschikte sport om te werken aan je algemene fitheid / gezondheid.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen ongeacht je niveau, leeftijd of gewicht. We werken in tweetallen of kleine groepen en de oefeningen die we doen zullen iedere week variëren.

Bootcamp is op dit moment erg populair. Je combineert krachttraining met conditie opbouwen. Met de groep ga je lekker buiten sporten en maak je gebruik van obstakels en hindernissen die je onderweg tegenkomt. Die interactie met de omgeving houdt het juist ook leuk en afwisselend en zorgt dat het nooit saai wordt.

Ben je zelf nog niet zo fit? Dan koppelen we je aan een geschikte persoon uit de groep, zodat je op je eigen niveau mee kunt doen. Dus ongeacht je al een goede conditie hebt of net begint, je kunt altijd starten met bootcamp.  We wisselen de oefeningen ook goed af. Het is dus niet alleen maar hardlopen.

Wat ga je doen met Bootcamp training?

We verzamelen 10 minuten voor de les bij de praktijk van  Zandstra en van der meer. Zorg dat je een flesje water mee hebt en kleding waar je lekker in kunt bewegen. Samen met de groep en een aantal losse attributen ( denk aan autobanden, touwen, elastieken) lopen we naar het park of een andere mooie buiten locatie en daar starten we met een korte warming up.

We werken vaak in circuitvorm, dat wil zeggen verschillende serie oefeningen die je doet op tijd of herhaling.  De oefeningen worden gedaan voor alle spiergroepen. Dat is het leuke aan bootcamp, je traint meteen je hele lichaam. En doordat je je de oefeningen doet met je eigen lichaamsgewicht worden niet alleen je spieren, maar ook je conditie uitgedaagd.

Tussen de oefeningen zijn er een korte periodes van rust. Er wordt zo snel mogelijk van de ene naar de andere oefening overgestapt.
We sluiten af met een gezamenlijke cooling down en lopen dan weer terug naar de fysiopraktijk van ZvdM.

De trainingen vinden dus buiten plaats en bij slecht weer trainen we binnen in onze oefenzaal.

De voordelen van Bootcamp:

Je werkt aan je algehele fitheid. Je combineert kracht en conditie en werkt daardoor heel efficiënt aan je eigen lichaam. Je zult zien dat je lichaam strakker wordt, overtollige kg’s er af vliegen, je houding verbeterd en je voelt je sterker en krachtiger. Omdat we buiten trainen ben je er echt even lekker uit. Zeker als je binnen werkt is dat extra lekker en hoef je niet in een sportzaal te trainen.

De Bootcamp trainingen zijn op:

dinsdag 19:00 tot 20:00 uur
dinsdag 20:00 tot 21:00 uur
woensdag 09:00 tot 10:00 uur Bootcamp.

Wil je meedoen met Bootcamp? Klik op de knop hieronder om naar het lesrooster te gaan en jezelf aan te melden voor een (proef) training

1
Vragen of Hulp nodig? WhatsApp met Fred...
Klik op de knop rechtsonder om te chatten
Powered by