fietsen zonder pijn met deze nieuwe training

Nog sneller Fietsen? Dat kan bij ZvdM

Per 2020 levert Z&M Beweegcentrum 2 nieuwe diensten:

 

Fiets Positie Meting (FPM) en Trainingsbegeleiding voor wielrenners en mountainbikers

 

René Zandstra, sportfysiotherapeut, trainer/coach en al ruim 30 jaar actief in de wieler- en mountainbikesport, broedt al een tijdje op de juiste formule. Door eigen ervaring, voortschrijdend inzicht en vooral gedreven door passie zijn we nu in staat om deze diensten te bieden.

 

Fiets Positie Meting

In de volksmond Bikefitting. Hierbij wordt met behulp van een camera en speciale software de houding en beweging op de fiets geanalyseerd. Het blijkt dat toch veel wielrenners en mountainbikers niet optimaal op de fiets zitten. Na aanschaf wordt de fiets afgesteld maar daarna wordt er niet echt gekeken of dat wel echt de juiste positie is voor de desbetreffende renner. Een onjuiste positie kan leiden tot minder prestaties maar bovenal tot ongemak en zelfs slepende blessures. Een goede analyse neemt alle eigenschappen van het lichaam mee, dat begint dus al bij de voeten!

Niet alleen de afmetingen en hoeken moeten kloppen, een ervaren oog ziet ook ogenblikkelijk wat er anders kan. De Fiets Positie Meting is er voor zowel de recreatieve,- prestatiegerichte en zelfs de wedstrijdfietser. Ook met enige regelmaat je houding laten checken blijkt geen overbodige luxe. Wanneer men meer traint veranderd ook de voorkeurshouding op de fiets.

 

Investering: € 125,00 (ca 90 min.) 

 

Trainingsbegeleiding voor wielrenners en mountainbikers

Wil je sneller worden? Een betere eindsprint of een sterke demarrage kunnen doen, of zelfs een betere tijdrijder worden? Gericht trainen is het halve werk. Door middel van wekelijkse trainingsschema’s kun je werken aan je persoonlijke doelstellingen.

Veel renners trainen te veel en te hard. Gevolg: Moeheid! Een verkeerde reactie is dan vaak nog meer trainen in de hoop dat de vermoeidheid daarmee weggaat, echter het omgekeerde is het geval. Weten wat en hoe je moet trainen in combinatie met een optimale arbeid-rustverhouding levert het hoogste resultaat.

Na een intakegesprek worden doelen geformuleerd. De trainingsweken worden afgestemd naar persoonlijke mogelijkheden en behoeften. Daarbij is een wekelijks contact essentieel.

D.m.v. een trackersysteem zoals o.a. Garmin, Wahoo, Polar kan de trainingsvoortgang worden geanalyseerd en worden bijgesteld.

De trainingsbegeleiding start altijd met 1 kwartaal en kan desgewenst daarna per maand of per kwartaal worden verlengd.

 

Investering: vanaf  € 79,00 per maand