fbpx

Gezonde leefstijl

Deze avond die zowel door de vrouw (ca. 12-16 weken zwanger) als de partner kan worden bijgewoond, wordt ingevuld door een verloskundige, een diëtiste en een borstvoedingsdeskundige.

Bevalling en Kraamtijd

De zwangerschapsperiode is een bijzondere tijd waarin van alles gebeurt. Een veel gestelde vraag bij Zandstra & van der Meer is of je tijdens je zwangerschap kunt (blijven) sporten.

Búk en Poppe

De zwangerschapscursus ‘Búk en Poppe’ is een geheel nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding.

Zwanger

Vanaf het moment dat je zwanger bent, razen de hormonen door je lichaam en vinden er op alle fronten veranderingen plaats. Hoe je lichaam op al deze hormonen reageert, is moeilijk te voorspellen. Geen vrouw is hetzelfde en zelfs een tweede zwangerschap verloopt vaak anders dan de eerste.

De zwangerschapsperiode is een bijzondere tijd waarin van alles gebeurt. Een veel gestelde vraag bij Zandstra & van der Meer is of je tijdens je zwangerschap kunt (blijven) sporten. Zolang jij je er goed bij voelt, raden wij het aan. Hoe fitter je bent, hoe beter de voorbereiding op de bevalling en hoe sneller het herstel in de periode die volgt.

De gehele zwangerschapsperiode van 9 maanden en de periode na de bevalling biedt Zandstra & van der Meer diverse trainingen aan. Voor aanmelding of voor meer informatie, kun je altijd contact met ons opnemen.

Búk en Poppe zwangerschapscursus

Deze praktische cursus wordt gegeven in de oefenzaal van de praktijk door onze Cesartherapeut en zorgt dat je voorbereid de bevalling en kraamtijd ingaat. Tijdens de 4 avonden verstrekken we onder meer informatie over de lichamelijke veranderingen die je zult ondergaan tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Wat we vooral doen is praktisch oefenen. We doen:

  • oefeningen voor de houding tijdens de zwangerschap;
  • oefeningen ter voorkoming van rug- en bekkenklachten;
  • bekkenbodem-oefeningen;
  • ademhalings- en ontspanningsoefeningen;
  • verschillende bevalhoudingen.

Na de les staat de thee klaar en kan er nog even gezellig worden nagepraat. Voor opgave en/ of vragen kun je bellen met de praktijk (0517-384508) of het contactformulier op onze website gebruiken.

De kosten voor de zwangerschapscursus bedragen 50 euro. In de meeste aanvullende pakketten van de zorgverzekeraars geldt een gedeeltelijke of volledige vergoeding.

Voorlichtingsbijeenkomst: 12-16 weken zwanger
De eerste voorlichtingsbijeenkomst bevat veel informatie over een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap.

Deze avond die zowel door de vrouw (ca. 12-16 weken zwanger) als de partner kan worden bijgewoond, wordt ingevuld door een verloskundige, een diëtiste en een borstvoedingsdeskundige.

Voorlichtingsbijeenkomst: 32-36 weken zwanger
De tweede voorlichtingsbijeenkomst met ‘bevalling’ en ‘kraamtijd’ als onderwerp, wordt zo rond de 32-36 weken zwangerschap gegeven. Ook deze voorlichtingsbijeenkomst is zowel voor de vrouw als haar partner.

De avond wordt verzorgd door de verloskundige, de kraamverzorgster en de verpleegkundige van het consultatiebureau.

Zwangerschapscursussen 2019

  • 4, 11, 18 en 25 maart 2019;
  • 29 april, 6 mei, 20 en 27 mei 2019;
  • 3 juni, 24 juni, 1 juli en 8 juli 2019.

Andere cursussen
Naast de praktische cursus, kan ook de workshop ‘Gezonde leefstijl’, de voorlichtingsbijeenkomst ‘Bevalling en kraamtijd’ en de borstvoedingscursus gevolgd worden (lokatie ‘de Hertog’).

Multidisciplinaire samenwerking
Alle cursussen sluiten op elkaar aan qua informatie en qua data omdat er sprake is van een multidisciplinaire samenwerking. Dit is uniek in Franeker en omgeving. De Cesartherapeut, de verloskundigen, de GGD, de diëtiste, de kraamzorg, het consultatiebureau én de lactatiekundige hebben de krachten gebundeld en deze nieuwe vorm van zwangerschapsvoorlichting opgezet.

Verdere informatie
Voor informatie en startdata bij deze voorlichtingsbijeenkomsten kan je op de website van de verloskundigen kijken: www.verloskundepraktijkdetantes.nl

Ervaringen cursisten zwangerschapscursus Búk & Poppe

‘Een fijne zwangerschapscursus gevolgd onder leiding van Hester Viëtor. Een leuke combinatie van serieus aan de slag tot ook wel lekker lachen met zijn allen. Ons groepje dames was erg gezellig, ik heb er zelfs een leuke vriendin aan over gehouden. We hebben elk een zoontje van 1 jaar en 7 maanden en delen nog altijd veel mooie momenten. 9 mei ga ik voor de zwangerschapscursus i.v.m. mijn tweede zwangerschap. Ik kijk er weer naar uit!’

Daisy.

‘Een fijne praktische zwangerschapscursus! Je leert wat er met je lichaam tijdens de zwangerschap en bevalling gebeurd en wat je kunt verwachten. De bewegings,- houdings- en ontspanningstips waren welkom! Ik heb er tijdens mijn bevalling veel aan gehad.En de cursus was nog supergezellig ook. Een aanrader!’

Rigtje.

‘Ik twijfelde of ik aan de cursus mee zou doen, ik was al twee keer bevallen. Maar om wat meer naar de bevalling toe te werken en om het besef te krijgen dat er een derde kindje aankwam, heb ik toch meegedaan. En gelukkig! Door de voorbereiding bij Hester kon ik rustig blijven tijdens  mijn zeer snelle bevalling (1 uur), en zo kon mijn dochter ondanks een verkeerde ligging, toch op de natuurlijke manier ter wereld komen.’

Jolanda.

Contact

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Adres: Sjaardemastraat 19, 8801 KW Franeker
Tel:  0517 384 508
Email: info@zandstraenvandermeer.nl

TRAINING
Alle trainingen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten. Dit betekent dat zowel mensen met lichamelijke klachten als fitte sporters bij Zandstra & van der Meer voor een goed, kundig en veilig beweegprogramma en -advies terecht kunnen.