fbpx

Eerste gezicht

Bij Runningtherapie gaat het niet om het leveren van een lichamelijke prestatie. Het hebben van een sportieve achtergrond of super fit zijn, is evenmin nodig.

Rustig

Gedurende de Runningtherapie wordt een rustige duurloop ingezet onder begeleiding van een runningtherapeut.

Essentieel

Essentieel voor het welslagen van het traject is dat de cliënt 1x per week deelneemt aan de groepstraining en daarnaast minimaal 1x per week zelfstandig thuis een training uitvoert.

Runningtherapie

Zo op het eerste gezicht lijkt Runningtherapie op een reguliere hardlooptraining. Toch zijn de verschillen groot. Bij Runningtherapie gaat het niet om het leveren van een lichamelijke prestatie. Het hebben van een sportieve achtergrond of super fit zijn, is evenmin nodig. Het doel is niet – zoals bij een hardlooptraining – dat je steeds sneller en steeds verder loopt. Nee, Runningtherapie is de tussenliggende fase tussen nooit sporten/ bewegen en het met regelmaat deelnemen aan sport-/ beweegactiviteiten

Gedurende de Runningtherapie wordt een rustige duurloop ingezet onder begeleiding van een runningtherapeut. Dit betekent dat je minimaal 30 minuten bezig bent met lopen en/ of rennen waarbij we uitgaan van de individuele mogelijkheden en omstandigheden.

Runningtherapie in de praktijk
In een groepje van maximaal 5 personen vinden de voor- en nabespreking, de warming-up en de cooling-down plaats. De keuze van 5 persoon is bewust omdat de runningtherapeut in een kleine groep de groep beter kan aansturen en sneller kan ingrijpen mochten zich fysieke belemmeringen voordoen.

Melchior Ram

Essentieel voor het welslagen van het traject is dat de cliënt 1x per week deelneemt aan de groepstraining en daarnaast minimaal 1x per week zelfstandig thuis een training uitvoert. De totale duur van de training beslaat 10 weken waarvan 10 trainingen in groepsverband. De kosten voor runningtherapie bij Zandstra & Van der Meer bedragen 120 euro voor de gehele training.

Ben ook jij enthousiast geworden? Geef je dan op voor de Runninggroep.

Let’s start Running!

Contact

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Adres: Sjaardemastraat 19, 8801 KW Franeker
Tel:  0517 384 508
Email: info@zandstraenvandermeer.nl

TRAINING
Alle trainingen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten. Dit betekent dat zowel mensen met lichamelijke klachten als fitte sporters bij Zandstra & van der Meer voor een goed, kundig en veilig beweegprogramma en -advies terecht kunnen.