fbpx

Yin-Yoga

Bij Yin Yoga gebruik je je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Equi-Yoga

Via bewegen naar bewustwording naar toepassen.

Workshops

“De essentie van kennis is om het te gebruiken als je het hebt. En om het toe te geven als je het niet hebt”.

Inschrijven

Via het online lesrooster van Zandstra & van der Meer kun je direct inschrijven als nieuwe deelnemer! Vervolgens kun je gelijk je lessen gaan boeken.

Nog geen lid van Zandstra & van der Meer? Klik hier om je in te schrijven!

Let op: na inschrijven ontvang je een e-mail bericht ter controle van je e-mailadres. Heb je na enkele minuten nog geen e-mail ontvangen? Controleer de Ongewenste e-mail (SPAM) folder.

Heb je na inschrijving helemaal geen e-mail ontvangen? Neem contact met ons op en stuur een bericht naar yoga@zandstraenvandermeer.nl .

butterfly-yin-yoga[1]

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is een vorm van yoga welke al eeuwen oud is.

Paul Grilley heeft deze vorm de laatste 15 jaar weer leven in geblazen door er veel over te publiceren en te laten zien dat deze vorm van yoga naast alle yang-vormen een plaats verdient. Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten.

Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord.  Yin yoga houdingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Dit wederom stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.

Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en de energetische gesteldheid, en indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yin yoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yoga-beoefening een meditatief en rustgevend effect hebben.

Wat is Equi Yoga?

Deze les is bedoeld voor paardensporters die in zichzelf willen investeren om niet alleen een sterkere combinatie te worden, maar ook om als persoon je bewuster te voelen van je eigen lichaam. Want zeg nu zelf, weet jij waar jouw grenzen liggen, zowel mentaal als fysiek?

Bij paardrijden is het ontwikkelen van een onafhankelijke zit belangrijk. Balans en zonder overmatige spierspanning kan deze zit worden nagestreefd. Bij deze training krijg je feedback op je houding en leer je je eigen lichaam bewuster in te kennen. Dit in samenwerking met yoga (lichaamsgerichte oefeningen) kan voor ieder individu verschillende verhelderingen geven, zowel geestelijk als lichamelijk.

Vele sporters beamen; van veel trainen krijg je korte spieren. Van altijd op dezelfde manier trainen word je niet beter en geeft je geen creativiteit. Met yoga verleng je deze spieren, je bewegingsruimte wordt hierdoor direct vergroot en ook je creativiteit van bewegen. Bewegingsruimte, een betere focus en de ontwikkeling om je gedachten te kunnen controleren zijn dé ingrediënten voor jou als sporters om verder te komen dan daar waar je nu staat. De reactie van je lichaam verteld iets over hoe je denkt en reageert. Alle ervaringen die wij meemaken worden opgeslagen in het lichaam. Als je weet waar je lichaam toe in staat is zijn houdingsproblemen makkelijker op te lossen en het ruitergevoel zal gestimuleerd worden.

Lessen
Alle Yoga lessen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gecertificeerde Yin Yoga docenten (Bivag – Bijscholingsinstituut voor vitaliteit, arbeid en gezondheid).