fbpx

Balans

De flexchair is een kruk die op twee niveau’s kan bewegen. De instabiele kruk dwingt je rugspieren je lichaam in balans te houden.

Oefeningen op paard

De flexchair maakt je duidelijk waarom je als ruiter vaak merkt dat oefeningen op het paard aan één zijde wel lukken en aan de andere zijde niet.

De Hippische Oefentherapeut

De Hippische Oefentherapeut is er namelijk in gespecialiseerd om bewegingen te analyseren en eventuele problemen in het bewe­gingsapparaat van de ruiter te corrigeren.

Flexchair Ruitertraining

Met de kennis van nu weten we dat de houding en zit van ruiters van invloed is op het bewegen van het paard. De flexchair maakt je bewust van je zithouding op het paard. De flexchair is een kruk die op twee niveau’s kan bewegen. De instabiele kruk dwingt je rugspieren je lichaam in balans te houden. Gebeurt dit niet of niet voldoende dan liggen blessures op de loer.

Waarom zou je?

De flexchair maakt al snel het waarom duidelijk dat oefeningen op het paard aan één zijde wel – en aan de andere zijde niet lukken. In negen van de tien gevallen komt dit omdat de rug van de ruiter niet recht is of niet overal even soepel kan bewegen. Ditzelfde geldt voor de heupgewrichten en de schouders.

Wanneer er met regelmaat op de Flexchair wordt geoefend verbetert het lichaamsbewustzijn. Het is belangrijk dat de ruiter tijdens de flexchair training instructies krijgt van een Hippische Oefentherapeut. Die is er namelijk in gespecialiseerd om bewegingen te analyseren en mogelijke probleemgebieden in het bewegingsapparaat van de ruiter vast te stellen en te corrigeren.

Flexchair ruitertraining is overigens niet alleen goed voor de ruiter maar ook voor het paard. Als paardenliefhebber komen wij veel paarden tegen die problemen hebben doordat ze ‘verkeerd’ zijn bereden. De flexchair maakt je bewust van je houding. Zo ontlast je én je eigen rug én de rug van je paard.

‘De flexchair is een kruk die driedimensionaal beweegt en werkt met een sensor onder de zitting. De sensor staat in contact met een computer die minutieus registreert hoe je beweegt’

Aanmelden en dan…
Een houdings­check voorafgaand aan de Flexchair training maakt duidelijk óf – en zo ja waar – er sprake is van houdingsafwijkingen die de ruiter belemmeren in zijn/ haar bewegingen op het paard. Is dit het geval dan is het zaak deze als eerste aan te pakken voordat er overgaan wordt op de Flexchair ruitertraining.

Voor een optimaal resultaat zijn minimaal 6 sessies Flexchair training bij Zandstra & van der Meer nodig. De opbouw van spieren en het soepeler worden van de rug heeft nu eenmaal tijd nodig. De effecten van een betere houding en controle over het eigen lichaam nemen significant toe als je naast de Flexchair training ook Ruiterfit oefeningen doet.

Kosten

  • Individueel Flexchair training € 45,- per les
  • Trainingskaart van 6 lessen € 250,-
  • Houdingscheck en advies € 75,-

Contact

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Adres: Sjaardemastraat 19, 8801 KW Franeker
Tel:  0517 384 508
Email: info@zandstraenvandermeer.nl

TRAINING
Alle trainingen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten. Dit betekent dat zowel mensen met lichamelijke klachten als fitte sporters bij Zandstra & van der Meer voor een goed, kundig en veilig beweegprogramma en -advies terecht kunnen.