fbpx

BODY AND MINDLANGUAGE

Een lichaamsgerichte coaching methode

Levenshouding

De manier waarop het leven ons heeft gevormd (levenshouding), zien we terug in de vorm, houding en beweging van het lichaam (lichaamshouding). Houding vormt het vertrekpunt van BML.

Body and Mind

Om te bewegen is spierspanning nodig. Voelen we onszelf in lichamelijk opzicht niet prettig (denk aan de griep) dan bewegen we anders. Wanneer we ons geestelijk niet fit voelen, bewegen we ook anders.

BML

BML laat je ervaren hoe we bewegen, hoe we ons voelen, hoe we denken, hoe we ademhalen en hoe we contact met onze omgeving en met onszelf maken.

My Story

Het lichaam is de drager van boodschappen. Veel hiervan spelen zich onbewust af en zijn ons onbekend. Toch kunnen we deze boodschappen wel oppikken. Ze zijn bijvoorbeeld terug te vinden in de manier waarop iemand ademhaalt. Maar ook in de lichamelijke spanning (of slapte) die iemand beleeft of de remmingen die hij/ zij ervaart bij het aangaan van contact. Nog zo’n boodschapper is de verandering van stemgebruik en wijze van bewegen.

De manier waarop het leven ons heeft gevormd (levenshouding), zien we terug in de vorm, houding en beweging van het lichaam (lichaamshouding). Houding vormt het vertrekpunt van BML. Ieder mens heeft een eigen potentie, eigen kwaliteit en eigen talenten. Het lichaam en karakter ontwikkelen zich gelijktijdig. Als kind passen we ons – bewust danwel onbewust – aan in houding en gedrag om een plek in het gezin, en later op school of in het werk, te verwerven.

Deze strategie van aanpassen en alles wat we meemaken en hoe we ons daarbij voelen, slaat terug op ons gedrag en op ons lichaam. Wie zijn we? En wie zijn we werkelijk? Is het een rol, een act, een aanpassing?

Wat is Body and Mind Language Coaching (BML)
Om te bewegen is spierspanning nodig. Voelen we onszelf in lichamelijk opzicht niet prettig (denk aan de griep) dan bewegen we anders. Wanneer we ons geestelijk niet fit voelen, bewegen we ook anders. BML laat je op een speelse, inspirerende wijze ontdekken welke stagnaties in jouw lichaam (op)spelen en vergroot je bewegingsruimte. Bij BML kom je letterlijk in beweging. BML daagt uit, geeft vrijheid en daarmee inzicht.

BML is een lichaamsgerichte coaching methode die inzicht geeft in levenshouding en lichaamshouding. BML laat je ervaren hoe we bewegen, hoe we ons voelen, hoe we denken, hoe we ademhalen en hoe we contact met onze omgeving en met onszelf maken. Klachten ontstaan zodra we niet meer in contact met onszelf staan. We gaan anders bewegen. Zo komen we in een neerwaartse spiraal terecht omdat ‘anders bewegen’ tot gevolg heeft dat de klachten verergeren.

Intakegesprek
Tijdens de intake vraagt de BML- coach van Zandstra & van der Meer aan de cliënt wat het probleem is. Tijdens de intake vindt gelijk ook de eerste sessie plaats. De BML- coach laat de cliënt uit zijn/ haar comfortzone komen. Door het verhaal vervolgens los te laten, ervaart de cliënt wat het verhaal in het lichaam teweegbrengt.

Bij de eerste sessie wordt vaak al veel duidelijk. In de vervolgsessie komt meer creativiteit aan bod om de hulpvraag en de verandering letterlijk te ervaren. Als na een paar sessies de echte hulpvraag naar boven komt, is het werkelijke probleem vaak al opgelost en zijn nieuwe stappen gemaakt.

BML- coaching is geschikt voor:

  • Kinderen die gepest worden of leer en gedragsproblemen hebben.
  • Pijnklachten in het lichaam zonder medische oorzaak (Psychosomatische klachten)
  • Problemen op de werkvloer/ werkhouding en verzuim
  • Trauma en Rouwverwerking
  • Burn-out

Contact

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Adres: Sjaardemastraat 19, 8801 KW Franeker
Tel:  0517 384 508
Email: info@zandstraenvandermeer.nl


TRAINING
Alle trainingen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten. Dit betekent dat zowel mensen met lichamelijke klachten als fitte sporters bij Zandstra & van der Meer voor een goed, kundig en veilig beweegprogramma en -advies terecht kunnen.