Herfst & Schouderklachten

Herfst

Van alle seizoenen is wellicht de herfst het mooist. Het wordt weer kouder, regenachtige dagen en buiten is het een feest van mooie herfstkleuren. Maar wist je dat sommige klachten zijn te verklaren door een seizoen? In dit geval de herfst. De herfst staat in verbinding met de dikke darm en de longen.
 
Neem bijvoorbeeld Schouderklachten.
We worden allemaal wel eens geconfronteerd met nek/schouderklachten. Bij de ene is het acuut, tijdens een beweging van het hoofd “schiet het erin”. Bij andere mensen door een val tijdens sporten of ongeval. Deze nek/schouderklachten zijn terug te voeren naar die bepaalde gebeurtenis.
 
Maar de andere grote groep mensen met klachten kunnen niet zeggen dat er zoiets met hen gebeurd is. Zij hebben evengoed pijn en hebben geen idee waar het mee te maken heeft.
 

Energetisch

Vanuit energetisch standpunt bekeken zijn de deltaspier en musculus tensor fasciae latae (spanner van peesblad van bovenbeen) verbonden met de dikke darm en de long. Als een van deze twee energiebanen uit balans is, is het goed te verklaren dat er een bepaalde spanning op deze twee spieren kan komen. Klachten die hierdoor ontstaan zijn nek en schouder met zelfs uitstraling tot en met de pols of vingers!!
 
Wist je dat er een relatie is tussen de spier van je schouder en heup en bovenbeen?
 
Bij Zandstra & van der Meer wordt er gekeken naar het gehele lichaam in plaats van de lokale klacht. Je ledematen hebben namelijk een kruiselingse connectie met elkaar. Dit wil zeggen dat de spier musculus tensor fasciae latae van je bovenbeen in verband staat met de supraspinatus spier. Een enorm belangrijke spier van je schoudergordel die zorgt voor stabiliteit en beweging.
 
Waar de meeste therapeuten uitgaan van een lokaal probleem (denk aan bewegingsbeperking, inklemming, slijmbeursontsteking of dergelijke) gaan wij bij Zandstra & van der Meer juist een stap verder.
 

Vernieuwen

Ben je er ook klaar mee om met (schouder)klachten rond te lopen met minimaal resultaat na een behandeling en verlang je naar een duurzaam resultaat? Of ben je benieuwd naar onze (nieuwe) mogelijkheden en visie over jouw gezondheid en klachten?
 
Maak dan snel een afspraak!