fbpx

Optimaal

Spieren die goed samenwerken en gewrichten die op de juiste manier worden belast, zorgen voor een optimaal bewegingspatroon zonder onnodige spierspanning.

Bewust

Geduld is niet onze sterkste eigenschap. Rustig de tijd nemen zodat het lichaam kan wennen aan een nieuwe beweging is er vaak niet bij.

Toegankelijk

Je hoeft niet eerst naar de huisarts indien je begeleid wil worden door een oefentherapeut. Neem contact met ons op, dan maken we meteen een afspraak.

Bewegen

We staan op, lopen en gaan vervolgens zitten. We bukken, tillen, springen, rennen en doen dit alles onbewust en op een manier zoals we dat ons hele leven al doen.

Niet iedereen gebruikt bij die verschillende handelingen dezelfde spieren en ook niet in dezelfde mate. We ontwikkelen allemaal onze eigen houdings- en bewegingsgewoonten. En zoals dat vaker met gewoontes het geval is, zijn deze niet altijd even goed voor ons lichaam.

Bewustwording
Als je bewust bent van je lichaamshouding en de manier waarop je beweegt, ben je eveneens bewust van onnodige spierspanningen en mogelijk verkeerde motoriek. Daarmee heb je de sleutel in handen om ‘verkeerde’ gewoonten af- en nieuwe bewegingen aan te leren. Deze bewegingsleer is uitgegroeid tot een volwaardige paramedische behandelmethode genaamd: Oefentherapie Cesar.

Oefentherapie Cesar
De oefentherapie brengt spiercontracties en bewegingen teweeg om zo iemands dagelijks functioneren te verbeteren. Oefentherapie bestaat uit gerichte mobiliserende, stabiliserende, spierversterkende oefeningen en oefeningen (plus advies) gericht op houdingscorrectie en het verbeteren van bewegingsgewoonten.

Oefentherapie Cesar | De basisgedachte

  • Er is een optimaal basispatroon van bewegen aan te wijzen;
  • Iedereen kan zijn houdings- en bewegingsgewoonten ontwikkelen en/of beïnvloeden via een gericht leerproces;
  • Bewegen wordt goed genoemd als spieren optimaal samenwerken, gewrichten op de juiste manier belast worden, de belasting en belastbaarheid met elkaar in balans zijn.

Optimaal bewegingspatroon

Spieren die goed samenwerken en gewrichten die op de juiste manier worden belast, zorgen voor een optimaal bewegingspatroon zonder onnodige spierspanning. De bewegingen verlopen soepel en natuurlijk. Goed bewegen voorkomt lichamelijke – en vermindert/ verhelpt reeds bestaande klachten.

Ken je lichaam

Geduld is niet onze sterkste eigenschap. Rustig de tijd nemen zodat ons lichaam kan wennen aan een nieuwe beweging, is er vaak niet bij. Het aangeleerde moet liever gisteren dan vandaag worden toegepast. Dat het lichaam tegensputtert omdat het nog geen automatisme is, beseffen we niet. De extra spanning die we voelen beschouwen we – meestal ten onrechte – als goed. Verloopt het proces gemakkelijk dan denken we juist dat we het niet goed doen. Bij Zandstra & van der Meer raden we voor een blijvend en goed herstel dan ook zeker een oefentherapeut aan.

Zonder doorverwijzing | Direct toegankelijk

Je hoeft niet eerst naar de huisarts indien je begeleid wil worden door een oefentherapeut. Neem contact met ons op, dan maken we meteen een afspraak.
Indien de oefentherapeut niet zeker weet of je bij ons aan het juiste adres bent, word je doorverwezen (of terug) naar je huisarts.

Contact

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 8:00 – 21:00
Vrijdag: 8:00 – 18:00

Adres: Sjaardemastraat 19, 8801 KW Franeker
Tel :  0517 384 508
Email : info@zandstraenvandermeer.nl

TRAINING
Alle trainingen bij Zandstra & van der Meer worden begeleid door gediplomeerde fysiotherapeuten. Dit betekent dat zowel mensen met lichamelijke klachten als fitte sporters bij Zandstra & van der Meer voor een goed, kundig en veilig beweegprogramma en -advies terecht kunnen.